De cafetaria van lokaal dienstencentrum Ten Hove in Mol. 

De cafetaria van lokaal dienstencentrum Ten Hove in Mol. © rr

Lokaal dienstencentrum Ten Hove verhoogt prijzen restaurant en cafetaria

Mol -

De cafetaria en het restaurant van het lokaal dienstencentrum Ten Hove in Mol hanteren vanaf 1 juli hogere prijzen voor maaltijden en dranken. De recent sterk gestegen prijzen voor voeding, de toegenomen energiekosten en loonindexaties maakten de prijsaanpassingen onvermijdelijk.

De prijzen voor de cafetaria waren al sinds 2013 niet meer aangepast, de prijzen voor het restaurant niet meer sinds 2015. Dagelijks ontvangt het restaurant van het lokaal dienstencentrum in Ten Hove gemiddeld een honderdtal eters. Iedereen is welkom voor een gezonde en lekkere maaltijd met soep, een hoofdgerecht en een dessertje. Tot voor kort betaalde je voor deze drie gangen 8,50 euro. Wie koos voor een tienbeurtenkaart betaalde 80 euro. Deze prijzen worden vanaf 1 juli aangepast naar 10 euro voor het volledige menu en 95 euro voor een tienbeurtenkaart.

Voor enkel een hoofdschotel betaal je vanaf 1 juli 8 euro in plaats van 6,5 euro of 75 euro voor een tienbeurtenkaart in plaats van 62 euro. Bestaande beurtenkaarten blijven geldig, er geldt geen opleg. De prijsstijging is het gevolg van de algemene prijsstijgingen in de samenleving. Zo betaalt het restaurant veel hogere prijzen voor de aankoop van alle nodige voedingsproducten. Voor vlees zijn de aankoopprijzen zelfs verdubbeld.

“Met deze aangepaste prijzen blijft eten in het lokaal dienstencentrum bijzonder betaalbaar”, zegt schepen voor Senioren Lotte Vreys (CD&V). “Het gemeentebestuur maakt met deze dienstverlening geen winst. Elke inwoner heeft recht op sociale ontmoeting en een gezonde maaltijd. Alles wordt in onze eigen keuken bereid. We streven uitsluitend naar een billijke dekking van de kosten voor de ingrediënten en keuken- of zaalmedewerkers. Tal van infrastructuurkosten worden niet in rekening gebracht.”

Ook de prijzen in de cafetaria worden aangepast. De stijging van de prijzen voor alcoholische dranken ligt hoger dan voor de frisdranken. “Met 1,70 euro voor een pilsje, 1,50 euro voor een cola of 1,2 euro voor een glas bruiswater blijven deze tarieven uiterst schappelijk”, zegt Vreys. “We benadrukken daarbij de laagdrempeligheid voor onze cafetaria. Het sociale karakter primeert. Iedereen is welkom, consumeren is absoluut niet verplicht.”  (mto )

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio