©  Jan Van der Perre

Maxime Biset kan assistent-speler worden bij beloften Antwerp

Opvallende carrièremove in de maak voor Maxime Biset (36). Als alles goed blijft gaan, kan hij assistent-speler worden bij de beloften van Antwerp.

dvd

Biset hing zijn schoenen een jaar geleden nog aan de haak, na een carrière bij KV Mechelen, Antwerp en Westerlo. De centrale verdediger werd door de Great Old vervolgens binnengehaald als de assistent die zich vooral met de stilstaande fases moest bezighouden.

Met de komst van Mark van Bommel en een heleboel Nederlandse assistenten was er nu in de A-kern echter geen plaats voor Biset, maar zijn expertise wilden ze op de Bosuil niet kwijt en zo kwam er iets nieuws uit de bus. De bedoeling is om dit seizoen een van de assistenten te zijn van Gil Swerts, die met de beloften (U23) voor het eerst in de hoogste amateurklasse zal aantreden.

Maar het extraatje is dus dat hij zijn ervaring ook vanop het veld kan doorgeven – wat toegestaan is, want elke ploeg mag één oudere speler in zijn selectie opnemen. Biset traint nu al een week mee, om te testen hoe het na een jaar inactiviteit met de fysieke paraatheid zit en of hij zich kan aanpassen aan het kunstgrasveld waarop getraind wordt. In de komende dagen wordt duidelijkheid verwacht.

Vastgoed

Jobs in de regio