Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Daar is nieuwe aanwinst Scott (en ook Davino Verhulst tekent bij The Great Old)

Het is doodgewoon – een sportief directeur die de hand schudt met een aanwinst –, maar tegelijk is het opmerkelijk. Bij het afronden van de transfer van Christopher Scott (20) van Bayern München naar Antwerp verspreidde de Great Old een foto van Marc Overmars met de Duitser.

Pieter-Jan Calcoen,, David Van Den Broeck

Het was de eerste keer dat Overmars op die manier in the picture kwam. Het is de bedoeling om de Nederlander naar de buitenwereld toe steeds nadrukkelijker in de markt te zetten als de man die de sportieve lijnen uitzet en dan horen dit soort momenten er onvermijdelijk bij.

Scott tekende een contract voor vier seizoenen bij stamnummer 1. Hij kan als aanvallende middenvelder en als flankaanvaller uit de voeten. De Duitse jeugdinternational met Ghanese roots komt over van Bayern, waar hij voornamelijk in het tweede elftal speelminuten maakte. Bij Antwerp zien ze in Scott een kandidaat-basisspeler.

Nog op Antwerp neemt de club wellicht afscheid van Davor ­Matijas (22). Hij kon naar Sheriff Tiraspol, maar raakte na een bezoekje niet overtuigd, deels vanwege de onrust in Moldavië. De kans bestaat dat ook Ortwin De Wolf (25) deze zomer nog vertrekt.

Verhulst tekent voor 2 jaar

Met Davino Verhulst (34) heeft de club wel al een extra doelman: hij tekende voor twee jaar. Verhulst komt over vanuit Griekenland, waar hij nog onder contract lag bij eersteklasser Apollon Smyrnis. Vorig seizoen stond hij daar dertien wedstrijden in doel en hield hij onder meer de nul tegen de latere kampioen Olympiakos. Dat Antwerp kwam aankloppen, was voor Verhulst geen enorme verrassing, want de voorbije jaren was hij er al meermaals in beeld. Nu is het er uiteindelijk toch van gekomen. De Great Old heeft er zo een ervaren keeper bij, die goed is voor tweehonderd duels in de Belgische eerste klasse. Hij kwam eerder al uit voor Beveren, Genk, Willem II, STVV, Lokeren en Smyrnis. Op de Bosuil kan hij doublure worden van Jean Butez.

Vastgoed

Jobs in de regio