Het Nederlandse brandweervoertuig links, het Belgische rechts, en in het midden houdt Edwin van post Baarle symbolisch het koppelstuk dat de Belgische en Nederlandse slangen koppelt in zijn handen. Links: Jan Vinckx van post Meerle en rechts Jan Peeraer van post Hoogstraten. 

Het Nederlandse brandweervoertuig links, het Belgische rechts, en in het midden houdt Edwin van post Baarle symbolisch het koppelstuk dat de Belgische en Nederlandse slangen koppelt in zijn handen. Links: Jan Vinckx van post Meerle en rechts Jan Peeraer van post Hoogstraten. ©  Robin Fasseur

DE GRENS. Vanwaar komt de brandweer als je op de Nederlandse grens woont?

Stel: je woont op de grens en je huis staat in brand. Het dichtstbijzijnde brandweerkorps is niet dat van je eigen gemeente, maar van de Nederlandse buurgemeente die vlakbij ligt. Hoe gaat dat in zijn werk? Mogen zij de grens oversteken in het kader van hulpverlening? Op welke manier werken de Nederlandse en Belgische hulpdiensten in de grensstreek samen? In Hoogstraten loopt binnenkort een gloednieuw proefproject om Nederlandse brandweerposten nog beter te doen samenwerken in België.”

Britt Peeters

MEER OVER