©  BELGAPLUS

Tormans CX blijft dan toch bij Intermarché in het veld

Tormans CX staat op het punt een nieuw driejarig contract te ondertekenen bij Intermarché - Wanty - Gobert, tot eind 2025. De vrijage met Quick.Step - Alpha ­Vinyl is daarmee van de baan.

Het veldritproject van onder­nemer Jan Tormans is sinds 2020 ingebed in het huidige WorldTourteam Intermarché - Wanty - Gobert. Het contract loopt eind dit kalenderjaar af en het zag er even naar uit dat ­Tormans zou overstappen naar het huidige Quick.Step - Alpha ­Vinyl. Onder meer Quinten ­Hermans en topbeloften Joran Wyseure en Emiel Verstrynge zouden mee de overstap maken. Maar al snel werd duidelijk dat Wyseure en Verstrynge naar ­Alpecin - Fenix verhuisden en ook Hermans leek weinig zin te ­hebben om naar het team van ­Patrick Lefevere over te stappen.

Intussen werden de plooien ­tussen Tormans en Intermarché - Wanty - Gobert glad­gestreken. En dat resulteert eerstdaags in een nieuwe verbintenis. Alleen is nog niet duidelijk met welke renners dat zal zijn. Hermans verlaat het team, zoveel is zeker. ­Tormans CX zou graag een tweetal Belgische eliterenners aantrekken – de naam van Toon Aerts valt – en daarnaast van onderuit met de jeugd opnieuw toppers kweken. (gvdl)

Vastgoed

Jobs in de regio