Piraten zoals Jack Sparrow zijn zaterdag welkom in Emblem. 

Piraten zoals Jack Sparrow zijn zaterdag welkom in Emblem. ©  © Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved

Schattenzoekers en kleine piraten zaterdag welkom in jachthaven van Emblem

Emblem, Ranst -

De jachthaven van Emblem, in de dode arm van het Netekanaal, wordt op 2 juli tussen 14 en 19u ingenomen door piratenboten.

Kristin Matthyssen

De zwarte vlag met doodshoofd wordt op heel wat vaartuigen gehesen en piraten zullen in levenden lijve of als geraamte aanwezig zijn. Ook het interieur van het clubschip wordt omgebouwd tot een heus piratenschip, inclusief schatkist en schatkaarten.

Bezoekers en vooral de kinderen (liefst in piratenkostuum) kunnen gratis een schatkaart krijgen waarop de locaties staan aangeduid in de buurt van de jachthaven waar waardevolle spullen te vinden zijn.

Bij het binnenbrengen van de gevonden stukken, wordt een deel van de schat aan de deelnemende gasten uitgedeeld door échte piraten. Bovendien wordt er elk uur een gratis tombola gehouden onder de schattenjagers waarop rondvaarten te winnen zijn met een jacht. Die rondvaarten zullen uitgevoerd worden tijdens de havenfeesten van zaterdag 20 en zondag 21 augustus.

De hele haven zal baden in een piratensfeer, inclusief aangepaste muziek. Iedereen is welkom op zaterdag 2 juli tussen 14 en 19u. De jachthaven is bereikbaar via een pad naast het bedrijf Gostar aan de Liersesteenweg 141, en natuurlijk via de dijk van het Netekanaal in Emblem.

Vastgoed

Jobs in de regio