De brand woedde kort maar bijzonder hevig. De oorzaak wordt onderzocht. © if

Brand legt tienduizenden euro’s aan tenten van Chiromeisjes in de as: zomerkamp hangt aan zijden draadje

Dilbeek -

Een maand voor vertrek dreigen de meisjes van Chiro Savio halsoverkop hun kamp af te moeten blazen. Aanleiding is een brand die al hun tenten vernielde. “Op enkele minuten tijd zagen we alles waar we jaren voor gespaard hebben in rook opgaan.”

Joost Van Liefferinge

De brand werd dinsdagochtend opgemerkt in de Withuislaan in Dilbeek. "Een gemeentelijke chalet waarin onze 18 tenten lagen opgeslagen, ging in alle vroegte in vlammen op", zegt Kaat Donvil, volwassen begeleidster bij Chiro Savio. Het zou om een verlies van om en bij de 90.000 euro gaan. "Een stevige investering, maar we waren hierdoor wel volledig zelfvoorzienend en moesten geen tenten huren", zegt Donvil.

Toch op kamp

Daar komt door de brand abrupt verandering in en dat terwijl er al een grote schaarste aan tenten is voor jeugdbewegingen. Toch geven ze bij Chiro Savio de moed nog niet op. De vereniging zal alles in het werk stellen om deze zomer toch op kamp te vertrekken naar Lo-Reninge.

"We lanceerden op sociale media een oproep die op korte tijd al veel gedeeld werd", zegt Donvil. "De vele reacties zijn ook hartverwarmend. Al wie ons tenten kan lenen tussen 1 en 14 augustus, mag contact opnemen."

Aangestoken

Het parket Halle-Vilvoorde laat weten dat de brand is aangestoken. “Volgens de brandweer is het vuur buiten gestart. Er werd, gelet op die duidelijke vaststellingen, geen deskundige meer aangesteld”, vertelt parketwoordvoerder Carol Vercarre. “Er zijn geen camerabeelden en geen getuigen, dus er is voorlopig geen spoor naar de daders.”

Vastgoed

Jobs in de regio