© koen fasseur

Zomerbar van Zomer van Antwerpen klaar voor nieuw seizoen: zelfde formule, nieuwe locatie in Deurne

Deurne -

De zomerbar van de Zomer van Antwerpen verhuist deze zomer van de Scheldebocht naar Deurne. De zomerbar opende dinsdag in Park Groot Schijn. Die verhuis levert vooral heel tevreden buurtbewoners op. “Niet normaal bangelijk hier”, klonk het daar vanuit de strandstoeltjes.

Rebecca Van Remoortere

Als je je zomerbar opent op een zonnige zomerdag met de zomervakantie voor de deur, heb je niet heel veel nodig om een goede eerste indruk te maken. Maar ook zonder het geluk van de weergoden, zou de zomerbar van de Zomer van Antwerpen op de nieuwe locatie in Deurne ongetwijfeld aanslaan.

De bar verhuisde van de Scheldebocht en lokte op de eerste dag al een hoop bezoekers naar het minder bekende Park Groot Schijn in Deurne. “Meer bezoekers dan verwacht”, zegt barverantwoordelijke Onur Ciftcibasi (28). Hij werkte vier jaar lang in de Antwerpse zomerbar en verhuist nu mee naar Deurne.

Barverantwoordelijke Onur (rechts).

Barverantwoordelijke Onur (rechts). © koen fasseur

“Ik was sceptisch over de verhuis in het begin omdat ik het hier niet zo goed kende, maar het is hier nog charmanter dan op de andere locatie omdat het wat kleiner is. We zijn van drie cateraars in een van de topjaren naar één cateraar gegaan en onze bar in de container is hier ook een pak kleiner. We hebben hier wel alles wat we nodig hebben. Voor het terrein ligt een ideale betonnen vlakte waar de circustenten worden opgebouwd voor de voorstellingen die binnenkort beginnen.”

Als iets de meeste bezoekers meteen opvalt is het waarschijnlijk wel die schaalverkleining. Het terrein aan de Scheldebocht was een pak uitgestrekter dan dat van Deurne. “Daar konden we in niet-coronatijden ongeveer duizend mensen ontvangen, hier zijn dat er een vierhonderdtal”, klinkt het bij de verantwoordelijken.

Maar daar liggen Sofie Theunis (31) en Aline Bogaerts (31) niet van wakker. “Het is hier niet normaal bangelijk”, zeggen ze. Aline is in moederschapsverlof en is van plan om deze zomer nog heel vaak naar de zomerbar te komen met de kindjes. “We wonen aan de andere kant van het Rivierenhof dus kunnen met de fiets naar hier komen. Zalig dat er zoiets hier in de buurt opent.”

Sofie en Aline zijn hier met hun kindjes Maline (7), Milou (3) en Miles (drie maanden) en Lynet (7). Die hebben vooral oog voor de speeltuin die van nul werd opgebouwd in de schaduw van de bomen naast de bar. “Hier is een schommel en daar kun je met zes tegelijk op schommelen”, zegt Lynet enthousiast.

Sofie, Aline en de kindjes.

Sofie, Aline en de kindjes. © koen fasseur

“En de prijzen, dat moeten we ook nog zeggen, die vallen hier ook ongelooflijk goed mee. Ook niet onbelangrijk”, wil Sofie nog graag gezegd hebben wanneer ze van de bar terugkomt.

En zo zijn het op de eerste dag vooral buurtbewoners die heel enthousiast zijn over de nieuwe aanwinst in de buurt. Hetzelfde voor Lotte (39), Benjamin (39) en hun kinderen Stella (6) en Klaas (9). Zij komen uit de buurt van het Te Boelaarpark.

Benjamin, Lotte, Stella en Klaas.

Benjamin, Lotte, Stella en Klaas. © koen fasseur

“We wonen hier al acht jaar en zien er alleen maar meer zaakjes en cafeetjes bijkomen. Het wordt hier alleen maar leuker in de buurt. We gingen ook naar de zomerbar aan de Scheldebocht, maar dat was toch meer een drempel om helemaal naar daar te fietsen. Het was daar wel een heel charmante plek aan de Schelde, hier mis je de link met de stad een klein beetje. De allereerste locatie van de zomerbar, in de buurt van waar dancing Petrol vroeger was, was misschien nog wel de mooiste. Maar wij klagen in ieder geval niet dat er nu in Deurne een leuke bar is bijgekomen.”

De zomerbar is nog de hele zomer open. Woensdag loopt de eerste voorstelling aan de bar, het Belgisch-Guinees collectief Amoukanama speelt de nieuwe creatie Fa. Daarna is de zomerbar ook de plaats voor gratis circusvoorstellingen.

 

 © koen fasseur

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio