De aannemer legt een asfaltlaag. Het einde van fase 1 in de Molenstraat is achter de rug. 

De aannemer legt een asfaltlaag. Het einde van fase 1 in de Molenstraat is achter de rug. © Georges Verschoren

Aannemer legt asfaltlaag en sluit eerste fase in Molenstraat af

Sint-Katelijne-Waver -

In de Molenstraat in Onze-Lieve-Vrouw-Waver brengt de aannemer nog een asfaltlaag aan. “Daarmee is na dertien maanden fase 1 van de Molenstraat achter de rug. We gaan met de bewoners klinken op deze goede afloop”, zegt Kristof Sels (N-VA), burgemeester en schepen van Openbare werken van Sint-Katelijne-Waver.

Tussen het Dorp en de Scheerlei brengt de aannemer vandaag de bovenste asfaltlaag aan. Enkel ter hoogte van de bushalte, tussen huisnummer 97 en 111, komt er geen asfalt, maar beton. Deze wordt gestort op maandag 4 juli. “Dankzij deze werken kunnen we zeggen dat de werken in fase 1 voor 98% klaar zijn”, vertelt de burgemeester.

 

 © Georges Verschoren

Ook de bewoners van fase 2, die loopt tot voorbij de gemeentegrens met Putte, gaan stofvrij het bouwverlof in. Vrijdag 24 juni werd in dat stuk al de onderste asfaltlaag aangebracht. “De riolering zit er volledig in de grond”, aldus Sels. “Na het bouwverlof gaat de aannemer er verder met de weginrichting.”

Eerstdaags krijgen de bewoners van de Molenstraat en zijstraten een uitnodiging in de bus voor een drink van het gemeentebestuur. (ldn)

 

 © Georges Verschoten

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio