Sebastiaan Brebels bij Lommel 

Sebastiaan Brebels bij Lommel ©  Dick Demey

Sebastiaan Brebels zevende zomeraanwinst van Lierse

Zomeraanwinst nummer zeven voor Lierse, dat tot een akkoord kwam met Sebastiaan Brebels. De 27-jarige controlerende middenvelder komt over van het IJslandse KA Akureyri en ondertekende een contract voor twee seizoenen op het Lisp. Brebels sloot intussen al bij de groep aan.

kugu

Nadat met Leonardo Rocha en Mehdi Tarfi de voorbije week al twee ervaren jongens aan de kern werden toegevoegd, haalde Lierse met Sebastiaan Brebels nog een speler die het klappen van de zweep kent in huis. Brebels genoot zijn jeugdopleiding bij Anderlecht en trok nadien bij Zulte Waregem. Na een uitleenbeurt aan Cercle Brugge trok de middenvelder naar Lommel. Daar kende hij zijn beste periode. In 89 matchen voor de Noord-Limburgers trof Brebels acht keer raak. In januari 2021 trok Brebels naar het IJslandse KA Akureyri, de club waar Lierse enkele maanden later Jonathan Hendrickx wegplukte. Daar had de Aalstenaar nog een lopend contract, maar Brebels verkoos een terugkeer naar België. In Lier kon hij bovendien een nieuwe overeenkomst voor twee seizoenen ondertekenen.

Met de komst van Brebels heeft Lierse nu het grootste deel van zijn transferwerk gerealiseerd. De Pallieters speuren nu louter nog naar een extra centrale verdediger om het plaatje voor volgend seizoen rond te maken. Met Jarno Libert (RWDM), Daan Vekemans (OH Leuven), Maxime De Bie (Helmond Sport), Joedrick Pupe (Winkel Sport), Leonardo Rocha (Eupen) en Mehdi Tarfi haalden de Lierenaars eerder al zes nieuwe namen binnen.

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws

Vastgoed

Jobs in de regio