©  ISOPIX

Franse tennisster klapt uit de biecht: “Er was corona op Roland Garros maar iedereen zweeg”

De Franse tennisster Alizé Cornet vertelde op een persconferentie op Wimbledon voor haar wedstrijd woensdag tegen Claire Liu dat er veel positieve coronabesmettingen waren op Roland Garros, maar dat de spelers er over zwegen.

Werner Bourlez

Mario Cilic en Matteo Berrettini moesten forfait geven voor Wimbledon na een positieve coronabesmetting. Volgens de Franse tennisster Alizé Cornet waren er tijdens Roland Garros ook besmettingen. “Maar niemand sprak erover. In de kleedkamer heeft iedereen het gehad, maar niemand zei iets. Logisch. We zijn gevaccineerd en hebben anderhalf jaar in bubbels geleefd. Het is genoeg geweest. Corona maakt deel uit van het leven, ze mogen er soepeler mee omgaan. Er zijn spelers die last hebben van de maag of griep hebben: gaan we daar nu ook een protocol over maken? Ik hoop dat er nu verstandige beslissingen worden genomen.”

“Krejcikova trok zich tijdens Roland Garros terug en zei dat ze corona had. Tja, de hele kleedkamer was ziek . We hadden enkele symptomen, zoals een irriterende keel, maar we speelden onze wedstrijden. Alles was in orde. Ja er zullen speelsters zijn geweest die corona hadden, maar er was een stilzwijgende overeenkomst tussen ons. We gingen geen test doen om daarna in de problemen te komen! Ik zag ook meisjes plots maskers dragen, misschien omdat ze het wisten en niet wilden doorgeven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tennis