© atv

Jong en oud wachten urenlang op Billie Eilish: “Zelfs een keelontsteking houdt me niet thuis, hier wacht ik al jaren op”

Antwerpen -

Aan het Sportpaleis is het al de hele dag meer dan gezellig druk in aanloop naar het optreden van de Amerikaanse superster Billie Eilish. Heel wat fans arriveerden in de loop van de dag om zich te verzekeren van een goede plaats op het middenplein. Ook toeschouwers met genummerde zitplaatsen zakten vroegtijdig af. Dat de singer-songwriter warm onthaald zal worden, is een understatement.

Iets na het middaguur werden honderden fans met een ticket voor het middenplein binnengelaten en opgevangen in blokken om geleidelijk binnen te gaan. Maar ook fans die niet de ambitie hadden om helemaal vooraan te staan, wilden tijdig arriveren. 

Jongeren wachten (on)geduldig op hun idool.

Jongeren wachten (on)geduldig op hun idool. © Dirk Kerstens

“Hoe vroeger we er zijn, hoe beter. Met die instelling kwamen we hier om twaalf uur deze middag aan vanuit Den Haag en Delft. We dachten dat we staanplaatsen op het middenplein hadden, maar toen we ons kaartje lieten zien, bleek dat niet zo te zijn: we hebben staanplaatsen op de tribune. Een beetje sneu, maar dat mag de pret niet bederven”, vertellen Tessa (17) Ibrahim (16) en Anouk (16).

Ibrahim, Tessa en Anouk komen vanuit Nederland om hun idool aan het werk te zien.

Ibrahim, Tessa en Anouk komen vanuit Nederland om hun idool aan het werk te zien. © Dirk Kerstens

“We zitten hier nu al een paar uur en dat begint stilaan door te wegen, maar we weten ook dat Billie ons er straks weer bovenop helpt. Vanaf ze op het podium verschijnt, zal de kick ons gegarandeerd wakkerschudden.”

Een groepje West-Vlaamse fans gaat akkoord met de Nederlanders. “De vermoeidheid slaat toe, maar dat zal snel vergeten zijn wanneer we haar zien schitteren”, klinkt het. Het viertal uit Diksmuide en Brugge is zo’n vier uur voor de opening gearriveerd aan het Sportpaleis. Zij wilden geen risico nemen op een mindere plaats.

Het viertal uit West-Vlaanderen hoopt op een goede plaats.

Het viertal uit West-Vlaanderen hoopt op een goede plaats. © Dirk Kerstens

“We zagen filmpjes op TikTok waarin honderden mensen al stonden aan te schuiven. We stapten meteen de auto in, maar zijn misschien niet vroeg genoeg. Jammer, maar blijven slapen gaat er misschien ook wel wat over.”

Annemie (43) anticipeerde eveneens op de drukte. “We zagen het nieuws deze middag en zijn sito presto vertrokken, uiteraard met de CD op als opwarmertje.” Voor haar dochter Laure (13) en beste vriendin Daria (12) moet het een avond worden om nooit te vergeten. “Het is ons allereerste optreden, en meteen van onze lievelingsartieste”, glunderen de meisjes. “We hopen nog op een goede plaats, maar zullen al blij zijn als we haar kunnen zien. We kijken er ontzettend naar uit om Billie in levenden lijve te zien.”

Voor Laure en Daria moet het een onvergetelijk dag worden. Ook Annemie is enthousiast.

Voor Laure en Daria moet het een onvergetelijk dag worden. Ook Annemie is enthousiast. © Dirk Kerstens

Ook de Hasseltse Suzy (52) komt met haar kroost. “We zijn alle drie grote fan. Billie is uniek in alles wat ze doet. We kochten onze tickets twee jaar geleden en hebben lang op dit moment moeten wachten”, zegt haar zoon Luca (20). Zus Zita (15) is eveneens grote fan. Zij komt echter niet in de allerbeste toestand naar het Sportpaleis. “Ik sukkel met een keelontsteking, maar zelfs dat krijgt me niet klein. Ik sta stijf van de pijnstillers, maar ik moet en zal Billie aan het werk zien.”

Zita, Luca en moeder Suzy.

Zita, Luca en moeder Suzy. © Dirk Kerstens

Waar sommige fans zich haasten richting inkom, zaten Kjell (16) en Elias (16) te chillen aan de inkom van de metro. “Wij hoeven ons geen zorgen te maken want onze stoelen zijn genummerd. Samen met vijf vrienden kochten we een VIP-ticket. We wilden eens gek doen om de vakantie op een leuke manier in te zetten.”

Kjell en Elias vertoeven de hele avond op de VIP-tribune.

Kjell en Elias vertoeven de hele avond op de VIP-tribune. © Dirk Kerstens

“We zijn natuurlijk wel grote fans van Billie. We verwachten dan ook enorm veel. Het is niet voor niets een wereldtour. Maar het zal niet tegenslagen, daar hebben we alle vertrouwen in.” (lava)

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio