De Mens sluit af op zaterdag. 

De Mens sluit af op zaterdag. © Erik Van Eycken

Rijmrock viert tiende verjaardag met topnamen, nieuwe locatie en tweede festivaldag: “Raymond is de uitgelezen artiest om af te sluiten”

Rijmenam -

Rijmrock viert feest. De tiende verjaardag van het festival in Rijmenam (Bonheiden) verhuist van het Stationsplein naar het Kastanjebos. De organisatie introduceert ook een tweede festivaldag. Zowel op zaterdag 20 als op zondag 21 augustus staat Rijmenam hierdoor weer op zijn kop. De podiumbezetting is een mix van jonge en oudere talenten, De Mens en Raymond van het Groenewoud sluiten elk een festivaldag af.

Erik Van Eycken

De Mens, Yevgueni, Ramkot, The Devilles, The Sore Losers, Raymond van het Groenewoud. De belangrijkste namen op de tiende editie van Rijmrock klinken als muziek in de oren. Ook jonger talent krijgt de kans om zich voor een groot publiek te bewijzen. De organisatie koos dit jaar voor een verdubbeling van de festivaldagen, omdat het over een feesteditie gaat.

“Voor onze verjaardag mocht het wat meer zijn”, zegt medeorganisator Raf Van Assche. “De eerste dag, zaterdag 20 augustus, is de ‘gitaardag’. We starten met The Devilles uit Keerbergen en eindigen met De Mens. Tussenin spelen Ramkot en The Sore Losers.”

De drie organisatoren van Rijmrock.

De drie organisatoren van Rijmrock. © Erik Van Eycken

Tweede festivaldag

Ook straffe namen op de tweede festivaldag: singer-songwriter Pauwel bijt de spits af, gevolgd door Fixkes, Yevgueni en Raymond van het Groenewoud. “Raymond is de uitgelezen artiest om de jubileumeditie af te sluiten”, zegt Van Assche. Op zaterdag houden lokale dj’s tussendoor het publiek onder de transparante overkapping warm, op zondag krijgen singer-songwriters tussen de hoofdartiesten de kans zich te bewijzen. “Die namen maken we later nog bekend”, zegt Van Assche.

Yevgueni speelt op zondag.

Yevgueni speelt op zondag. © Erik Van Eycken

Kastanjebos

Het festival organiseren op het Stationsplein leek niet meer mogelijk, dus verhuist Rijmrock naar het Kastanjebos. “Het ligt op een boogscheut van het Stationsplein. We wilden zeker in het centrum blijven, dus was de keuze snel gemaakt”, legt Van Assche uit. “De grote open zone naast het Stationsplein waar onder meer onze sanitaire voorzieningen werden ondergebracht, kan niet meer worden gebruikt omdat er appartementen werden gebouwd. Dat beperkt onze mogelijkheden. Het Kastanjebos is een idyllische plaats die we op een zeer gezellige manier gaan aankleden”, verzekert Van Assche.

Van Assche maar heel Rijmenam viert feest op 20 en 21 augustus.

Van Assche maar heel Rijmenam viert feest op 20 en 21 augustus. © Erik Van Eycken

De organisatie is naar eigen zeggen genoodzaakt de toegangsprijs op te drijven. Een ticket voor zaterdag kost 20 euro, voor zondag betaal je 25. “Er zijn wel combitickets te koop voor 40 euro”, zegt Van Assche. “Vanaf volgende dinsdag kan iedereen via onze website tickets kopen. We zijn genoodzaakt de prijs op te drijven aangezien de huur van materialen aanzienlijk duurder is geworden in vergelijking met drie jaar geleden”, legt hij uit. Het festival is nog steeds op zoek naar extra helpende handen.

Info en tickets (vanaf 5 juli): www.rijmrock.be

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio