Burgemeester Alexander Vandersmissen heeft twee horecazaken bestuurlijk gesloten. 

Burgemeester Alexander Vandersmissen heeft twee horecazaken bestuurlijk gesloten. © Dirk Vertommen

Mechelse burgemeester legt twee horecazaken bestuurlijke sluiting op

Mechelen -

De burgemeester heeft recent twee horecazaken in Mechelen een bestuurlijke sluiting opgelegd. Een van de twee kan de uitbating niet voortzetten omdat ook de horecavergunning werd opgeheven.

Sven Van Haezendonck

De Mechelse gemeenteraad heeft maandagavond kennisgenomen van de beslissing van burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+). Begin deze maand ging hij over tot de bestuurlijke sluiting van twee zaken na klachten rond overlast. “Voor de twee zaken waren er meldingen van buurtbewoners en passanten met vermoedens van drugsproblematiek”, zegt de burgemeester.

Daarop is de politie met een onderzoek gestart en er vonden ook huiszoekingen plaats. De vzw Twiza in de Maurits Sabbestraat, waar eerder al een gerechtelijk onderzoek tegen werd opgestart, moest voor drie maanden de deuren sluiten. “Bij de vzw grijpen we al voor de tweede keer in. Omdat de uitbater hardleers is, hebben we ook de horecavergunning ingetrokken”, legt Vandersmissen uit.

“Speeltijd is voorbij”

Zonder zo’n vergunning is het onmogelijk om een zaak open te houden. “De speeltijd is voorbij. Deze beslissing betekent per definitie het einde. Het is wel mogelijk om een nieuwe vergunning aan te vragen, maar dan moet er opnieuw een onderzoek gebeuren. Met de voorgeschiedenis is dat allesbehalve evident”, legt de burgemeester uit.

De uitbater van 5th Avenue in de Caputsteenstraat moet zijn zaak twee maanden gesloten houden. “Daar hebben we voor de eerste maal een sluiting opgelegd. De uitbater krijgt dus de kans om zich te herpakken.”

MEER OVER Politiek Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio