De verdachten konden gevat worden dankzij de politie en BIN-leden. 

De verdachten konden gevat worden dankzij de politie en BIN-leden. ©  RR

BIN-leden helpen politie bij vatten van inbrekers

Oelegem -

In Oelegem probeerden twee mannen maandag in te breken in een woning aan de Zandhovensesteenweg. Een buurtbewoner die het niet vertrouwde belde de politie. Die kwam onmiddellijk ter plaatse en startte een grote zoekactie naar de weggelopen verdachten. Dankzij enkele alerte BIN-leden konden de daders later die dag gevat worden.

Kristin Matthyssen

Maandag 27 juni ziet een buurtbewoner rond half één ’s middags twee mannen naar de woning van een oudere dame in de straat lopen. Omdat hij het zaakje niet vertrouwt, verwittigt hij meteen de politie. De eerste interventieploeg die snel ter plaatse is kan de twee staande houden. In de schermutseling die daarop volgt, slagen de daders erin zich los te rukken. Ze vluchten het bos in. De politie start onmiddellijk een grote zoekactie. Verschillende ploegen van de politiezone Zara (Zandhoven, Ranst) krijgen bijstand van de buurzones MINOS en Voorkempen.

Terwijl een speurhond probeert het spoor op te pikken, worden de BIN’s (buurtinformatienetwerken) van Oelegem geactiveerd. Alle aangesloten leden krijgen een oproep met een beschrijving van de voortvluchtige mannen en de vraag mee uit te kijken.

Jogger

Met resultaat! Na een uurtje laat een BIN-lid weten dat ze een van de verdachten gezien zou hebben in Oelegem. Bij aantreffen kan de politie de verdachte herkennen als een van de inbrekers. Hij wordt ingerekend. Niet veel later krijgt de politie nog een melding. De tweede verdachte werd opgemerkt in de buurt van het bos. Een collega die in haar vrije tijd in de buurt van de feiten ging joggen – je weet maar nooit – kan de exacte locatie van de tweede dader doorgeven aan de ploegen. Hij wordt rond vijf uur opgepakt.

“Ik heb tijdens deze interventie een prima samenwerking gezien tussen de verschillende diensten van onze eigen zone, de omliggende korpsen en de federale politie”, zegt Rob Verbist, korpschef van de politiezone Zara (Zandhoven-Ranst). “Maar mijn dank gaat ook uit naar de twee BIN-leden die dankzij hun oplettendheid en snelle reactie er mee voor gezorgd hebben dat we deze twee inbrekers hebben kunnen arresteren.”

Wie ook interesse heeft om aan te sluiten bij het buurtinformatienetwerk van zijn omgeving, kan zich eenvoudig inschrijven via www.politiezonezara.be.

Vastgoed

Jobs in de regio