Het aantal besmettingen nam vooral in de zuidoostelijke regio van de Kempen toe. 

Het aantal besmettingen nam vooral in de zuidoostelijke regio van de Kempen toe. © Rob Engelaar

Corona explodeert plots in regio rond Graspop

Kempen -

Het aantal nieuwe coronabesmettingen steeg in de voorbije week van gemiddeld 99 per dag naar 176 per dag, een toename met 77%. Opvallend is dat de stijging zich vooral voordoet in de regio rond Graspop Metal Meeting.

LEES OOK. Na tien dagen volgt de kater: Graspop blijkt bron van coronabesmettingen 

Het was de voorbije dagen al duidelijk geworden dat nogal wat bezoekers van Graspop Metal Meeting in Dessel met de nieuwe variant van corona besmet zijn geraakt. Dat komt ook uit de Kempense besmettingscijfers naar voor. In Dessel verviervoudigde het aantal besmettingen van 10 vorige week naar 44 in de afgelopen zeven dagen, in Mol (van 51 naar 145) en Retie (van 9 naar 34) is er bijna een verdrievoudiging, in Geel verdubbelt het van 54 naar 114.

Maar ook in Hoogstraten verdrievoudigde het aantal van 18 naar 56. Verder zagen Arendonk (28 in de voorbije week), Laakdal (45), Meerhout (15) en Rijkevorsel (37) een verdubbeling in vergelijking met de week voordien. Mol (+145) kreeg er in onze regio de voorbije week het hoogste aantal besmettingen bij, gevolgd door Geel (+114), Turnhout (+94), Beerse (80), Herentals (77) en Hoogstraten (56).

Beerse heeft op dit moment het hoogste incidentiecijfer van de hele provincie, dat de verhouding van het aantal besmettingen tot het bevolkingsaantal bekijkt. De eerstvolgende Kempense gemeente -Dessel- prijkt pas op de dertiende plek. (ho)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio