Leo Wuyts omringd door de parochiale kerngroep die hem een toepasselijk geschenk bezorgde naar aanleiding van zijn priesterjubileum. 

Leo Wuyts omringd door de parochiale kerngroep die hem een toepasselijk geschenk bezorgde naar aanleiding van zijn priesterjubileum. © Hugo Gerstmans

Pastoor Leo Wuyts gevierd voor 45 jaar dienstbaarheid: “Ik ga nog door tot eind 2023”

Wijnegem -

Naast de vele andere vrijwilligers die zich inzetten in de nog levendige parochie Onze-Lieve-Vrouw van Wijnegem, werd ook pastoor Leo Wuyts in de bloemen gezet. Hij staat al 45 jaar ten dienste van de lokale gemeenschap, al kondigt hij wel zijn afscheid aan.

De in Herenthout opgegroeide Leo Wuyts is erg geliefd in Wijnegem, waar hij al bijna een halve eeuw pastoor is. Dat bleek ook weer tijdens en na de viering in de Onze-Lieve-Vrouw-Van-De-Bloeiende-Wijngaardkerk. Hijzelf had na die lange vervelende coronaperiode vooral aandacht voor de vrijwilligers van Samana , Chiro, KWB, Femma, koren, het pastoraal team en al die andere mensen die zich inzetten voor anderen in de kanaalgemeente.

© Hugo Gerstmans

Voetwassing

Maar Luc Arnouts, Chris Blanckaert, Maria Macquoi, Chris Adriaenssens, Jan Aerts, Maria Rombouts, Frida Plasmans en andere kerngroep-medewerkers van het eerste uur wilden koste wat kost ook de bescheiden herder zelf huldigen. Ze hadden daartoe een erg toepasselijk geschenk bij: een schilderij rond het thema De Voetwassing, geïnspireerd om wat Christus volgens gelovigen echt heeft gedaan met zijn leerlingen. Het staat symbool voor dienstbaarheid, onderdanigheid en naastenliefde.

Een aangenaam verraste pastoor nam het schilderij in ontvangst. “Vandaag nog krijgt het een ereplaats in de pastorie”, laat hij weten. Hij nuanceert ook het gerucht alsof hij als enige resterende pastoor na 45 jaar van het toneel zou verdwijnen.

“Toch niet meteen. Het gaat niet te best met mijn gezondheid en in overleg met mijn arts heb ik besloten dat ik op 8 december 2023 met pensioen ga. Ik zal dan hopelijk 76 jaar oud zijn”, vertelt Leo Wuyts. Voorlopig gaat hij dus nog gewoon door met zijn goede werken en het voorgaan van de twee eucharistievieringen per week in de kerk: op donderdagavond om 19u en op zondag om 9.30u. (jaa)

Vastgoed

Jobs in de regio