Noémie Bastien (19) uit Jurbeke, bij Bergen, heeft zich in Antwerpen gekroond tot beste junior barista van het land ©  Dirk Kerstens

Antwerpse deelnemers grijpen net naast de titel ‘beste jonge barista van het land’

Antwerpen -

Noémie Bastien (19) uit Jurbeke, bij Bergen, heeft zich in Antwerpen gekroond tot beste junior barista van het land. Jonas Rondas van de hotelschool GO! Sima in Aarschot eindigde nipt tweede. De wedstrijd is al aan zijn twaalfde editie toe en wordt georganiseerd door Koffie Rombouts. “Het niveau dit jaar lag bijzonder hoog”, zegt Xavier Rombouts.

Jan Stassijns

Naomi Verheijen (17) uit Rijkevorsel, Gabryella Massaruto (18) uit Peulis, Jonas Rondas (17) uit Nieuwrode en Noémie Bastien uit Jurbeke streden dinsdag om de titel van beste junior barista van het land. De finale vond plaats in The Butcher’s Son op de site van Brouwerij De Koninck in Antwerpen onder het toezicht van een professionele jury, samengesteld door Koffie Rombouts.

Uiteindelijk trok Noémie Bastien aan het langste eind. Zij mag zich een jaar lang Belgian Junior Coffee Ambassador noemen.

De vier deelnemers zijn leerlingen van verschillende hotelscholen. Jonas Rondas (17) volgt een opleiding aan Sima in Aarschot. “Van boon tot koffie is een prachtig proces”, zegt Jonas. “Dat interesseert me enorm en het is heel fijn om te doen.”“We zijn ook enorm fier dat hij hier staat”, zegt Suzanne Beckers, leerkracht praktijk aan SIMA. “Er zijn heel veel uren in de voorbereiding gekropen, met resultaat.”

Voor Jonas Rondas (17) uit Nieuwrode, leerling van Sima in Aarschot was het net niet. “Maar het niveau dit jaar lag enorm hoog”, zegt Xavier Rombouts.  © Dirk Kerstens 

Ook Gabryella Massaruto (18), leerling van ColomaPlus in Mechelen, stond in de finale. “Ik ben de afgelopen maanden echt verrast geweest van wat je met koffie kan doen”, zegt ze. “Het is niet enkel om wakker te blijven. Het is een prachtig product. En het was een ongelofelijk ervaring om deel te nemen.”

Gabryella Massaruto (18), leerling van ColomaPlus in Mechelen greep net naast de prijzen.  © Dirk Kerstens 

Voor Xavier Rombouts, gedelegeerd bestuurder van Koffie Rombouts was het een geslaagde editie. “Als Belgisch familiebedrijf, gestart in Antwerpen, willen we onze kennis graag delen met de barista’s van de toekomst”, zegt Rombouts. “We hopen hiermee de liefde voor het vak bij jongeren aan te wakkeren. En eigenlijk zijn er geen verliezers vandaag. Het niveau dit jaar lag enorm hoog. We waren echt onder de indruk van wat ze allemaal hebben gepresteerd.” (jas)

 ©  rr

Naomi Verheijen (17) uit Rijkevorsel van VTI Spijker in Hoogstraten eindigde op een derde plaats © rr 

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio