©  anton corbijn/EMI

Depeche Mode maakt doodsoorzaak van toetsenist bekend: “Veel, veel te vroeg”

Depeche Mode heeft een maand na het overlijden van toetsenist Andy Fletcher (60) een Instagrampost over het pijnlijke verlies gedeeld. Daarin bedanken groepsleden Martin Gore (60) en Dave Gahan (60) hun fans voor de liefde die ze hebben getoond voor Andy. Ook wordt meegedeeld dat de zestiger een natuurlijke dood stierf.

edb

LEES OOK. Andy Fletcher (60) van Depeche Mode overleden, dat meldt band zelf op Twitter

“We wilden een moment nemen om stil te staan bij de liefde die jullie hebben getoond de voorbije weken. Het is ongelooflijk om jullie foto’s te zien, jullie woorden te lezen, te zien hoeveel Andy voor jullie betekende”, staat er te lezen bij een foto van de overleden toetsenist.

Enkele weken terug kreeg de omgeving van Andy het resultaat van de autopsie. De familie gaf de groep toestemming om de doodsoorzaak van Fletcher te delen met de fans. “Andy kreeg thuis op 26 mei een aortadissectie. Hoewel het veel, veel te vroeg was, stierf hij een natuurlijke dood zonder lange lijdensweg.” Bij een aortadissectie zit er een scheur in de binnenwand van de halsslagader, iets wat snel behandeld moet worden.

De geliefden van Fletcher vierden vorige week in Londen zijn leven met “een mooie ceremonie en bijeenkomst met een paar tranen, maar gevuld met geweldige herinneringen aan wie Andy was, verhalen van onze tijden samen, en gelach.” Martin en Dave namen zo afscheid van de toetsenist die vanaf het begin van de band, in 1980, bij hen was.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Jobs in de regio