© Joren De Weerdt

Voorwaardelijke straf voor man die betrapt wordt met 2,4 kilogram cannabis in auto

Sint-Katelijne-Waver -

De strafrechter heeft een 34-jarige man uit Sint-Katelijne-Waver veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twee jaar en een boete van 1.600 euro. De man werd betrapt toen hij een drugstransport uitvoerde.

K.W. liep vorig jaar tegen de lamp tijdens een politiecontrole. De politie nam een sterke cannabisgeur waar in het voertuig en controleerde de wagen grondig. In de koffer werd 2,4 kilogram cannabis aangetroffen.

Volgens het Openbaar Ministerie werkte K.W. als drugskoerier. “Hij gaf dat ook toe. Hij had schulden bij een zekere Samir uit Breda. Om zijn schulden af te betalen, moest hij af en toe een drugstransport uitvoeren van Nederland naar ons land”, zei de aanklager.

“De schulden zijn er gekomen toen hij bij een eerder drugstransport ook al tegen de lamp was gelopen. Toen nam de politie voor meer dan 6.000 euro drugs in beslag. En Samir eiste dat geld terug. Om hem terug te betalen, is hij effectief als koerier aan de slag gegaan”, ging advocaat Lennnart Perdu verder.

De man uit Sint-Katelijne-Waver zou een tiental drugstransporten hebben uitgevoerd. Tijdens het proces zei hij gestopt te zijn met de drugstransporten en vermeldde hij dat nu zijn gezin op de eerste plaats komt.

De rechter legde de kerel uiteindelijk een strenge voorwaardelijke straf op. (tdk)

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio