© atv

Borgerhouts restaurant onbewoonbaar verklaard na brand in houtskooloven

Borgerhout -

Op de Turnhoutsebaan in Borgerhout is dinsdagmiddag brand uitgebroken in een restaurant. De brandweer kwam massaal ter plaatse en kreeg het vuur snel onder controle. Het pand is volledig onbewoonbaar verklaard. Een persoon werd naar het ziekenhuis gebracht met rookintoxicatie. Het parket heeft een branddeskundige aangesteld om de precieze oorzaak te bepalen.

sare, nelo

Rond 14.30u kreeg de Antwerpse brandweer een melding van een brand in Andalucia, een visrestaurant op de Turnhoutsebaan. “De brand is ontstaan in een houtskooloven in de keuken”, vertelt Jasmien O, woordvoerster van de brandweer. “Onze ploegen kwamen massaal ter plaatse. Binnen de twintig minuten was het vuur al onder controle.”

Door de grote zwarte rookpluim leek de brand groter dan hij eigenlijk was. “De rook was afkomstig uit de schouw van het restaurant. Het ging dus niet om een zware uitslaande brand”, bevestigt O. De brandweer bleef nog tot 16.30u aanwezig om na te blussen en te ventileren.

De ravage is groot. “Een persoon is met rookintoxicatie naar het ziekenhuis gebracht, twee andere personen werden opgevangen in de ziekenwagen”, zegt politiewoordvoerder Willem Migom. “Het getroffen pand – restaurant Andalucia met daarboven twee appartementen – is volledig onbewoonbaar verklaard. Ook het naastgelegen restaurant, The Garden, raakte zwaar beschadigd.” Het parket heeft een branddeskundige aangesteld om de precieze oorzaak van de brand te bepalen.

Door de interventie was de Turnhoutsebaan een tijdlang afgesloten tussen de Eliaertstraat en de Bothastraat voor het verkeer, wat zorgde voor grote hinder bij het openbaar vervoer. Rond 16u werd de weg weer vrijgegeven. (sare, nelo)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 

 © rr

 

 © BFM

 

 © BFM

 

 © BFM

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio