Beelden tonen hoe gewapende overvallers toeslaan op befaamde kunstbeurs Tefaf: twee Belgen opgepakt

De kunstbeurs Tefaf in Maastricht werd dinsdagochtend ontruimd na een gewapende overval in het MECC (congres- en beurzencentrum). Alle bezoekers werden naar buiten begeleid. Ondertussen is de kunstbeurs weer open voor het publiek en werden er twee verdachten uit ons land opgepakt.

evdgBron: De Telegraaf

Een woordvoerster van de politie heeft de overval rond de middag bevestigd. De melding over de overval kwam rond 11.40 uur bij de hulpdiensten binnen. Twee verdachten zijn ondertussen opgepakt: het gaat om twee Belgen tussen 22 en 26 jaar. Het duo kon op de snelweg A2 worden gevat.

De politie speurt nog naar andere voortvluchtige verdachten. Daarvoor worden getuigen gehoord en worden ook de camerabeelden van de gewapende overval onderzocht.

Wapens

Vier gewapende mannen drongen de kunstbeurs binnen en maakten op een stand van een juwelier kostbare sieraden buit. Meer details over de buit kan de politie nog niet verstrekken.

Bij de Londense juwelier Symbolic & Chase werden de ruiten van een vitrine met een hamer ingeslagen. Niemand raakte bij de overval gewond.

Een ooggetuige uit Maastricht zag een man met een enorme sloophamer in de weer bij een vitrine van een juwelier. “Hij mepte wel drie, vier keer, met zo’n enorme hamer, echt zo groot als een been”, zegt ze. “Toen zag ik een tweede man met een geweer en dacht: heel snel wegwezen. Mijn moeder stond een stukje verderop, dus die heb ik opgehaald en we renden naar de eerste uitgang.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wat is Tefaf?

The European Fine Art Fair (Tefaf) is een poepchique kunstbeurs in Maastricht. “Een team van meer dan honderd experts is opgevorderd om die duizenden kunstvoorwerpen grondig door te lichten. Zonder hun goedkeuring krijgt het werk geen plaats in de galerij”, zei persverantwoordelijke Truuske Verloop enkele jaren geleden. “Elk object wordt door een acht- à tiental experts bestudeerd. Ze controleren bijvoorbeeld of het een echte Rembrandt is. Zo bezorgen we onze bezoekers een gerust geweten. Als ze hier iets kopen, weten ze dat het geen namaak of gestolen werk is.”

Vastgoed

Jobs in de regio