© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Vrouw (44) die ex met mes en stuk glas bedreigde riskeert celstraf: “Als ik de kans had gekregen hem neer te steken, had ik dat zeker gedaan”

Turnhout -

Volgens het parket is C.L. (44) uit Turnhout schuldig aan poging doodslag. Ze zou haar ex-vriend hebben bedreigd met een mes en een stukgeslagen glas. “Als ik de kans had gehad om hem neer te steken, zou ik dat gedaan hebben”, zei ze nadien zwaar onder invloed van alcohol. Ondanks de tenlastelegging vordert het parket toch een straf met probatieuitstel.

Britt Peeters

Het was de dochter van C.L. die eind september 2021 de politie belde omdat haar moeder volledig door het lint ging. Ze was die dag met haar ex-partner naar een communiefeest gegaan, waar ze, omdat ze zich naar eigen zeggen door haar vriend verwaarloosd voelde, te veel had gedronken.

”Zowel volgens de verklaring van haar dochter als het slachtoffer was de vrouw zeer agressief geworden. Ze nam een mes in de hand en bedreigde daarmee haar ex. Hij kon het mes op tijd uit haar handen halen, maar daarop besloot L. een glas kapot te slaan en daarmee de man opnieuw te bedreigen”, zei procureur Hanne Hendrickx. De politie kon de vrouw overmeesteren, maar ze bleef weerspannig. Ze klampte zich vast aan de trapleuning en begon te stampen, waardoor een inspecteur gewond raakte.

“Geen fysieke daad”

“Ze was zwaar onder invloed van alcohol. In de combi zei ze: ’als ik de kans had om hem neer te steken, had ik het zeker gedaan.’ Er is dus zonder twijfel sprake van poging doodslag”, klonk het. Toch vorderde het parket vijftien maanden cel met probatie-uitstel. L. kwam nog niet in contact met het gerecht en heeft een blanco strafblad. “Ze erkent zelf dat haar drankgebruik problematisch was. Begeleiding gericht op haar verslavingsproblematiek is nodig. Dit had veel erger kunnen aflopen.”

“Ze heeft dan wel gedreigd met een mes, een fysieke daad was er niet”, zei de advocaat van L., meester Wim Beirinckx. “Mijn cliënte was diep ongelukkig in haar relatie. Haar ex deed neerbuigend. Ook op het communiefeest voelde ze zich ongemakkelijk, waardoor ze is beginnen te drinken. Ze was compleet overstuur”, zei hij. “Niets kan mijn gedrag van die avond goedpraten. Maar het drankprobleem heeft zichzelf opgelost toen we de relatie beëindigd hebben.” Vonnis op 27 september.

MEER OVER Misdaad Kempen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio