Chloë Horemans en Jurgen Desterbecq zijn klaar voor de opening.

Chloë Horemans en Jurgen Desterbecq zijn klaar voor de opening. © Chris Van Rompaey

Leegstaande bakkerswinkel maakt plaats voor frituur Boenk Patat

Lier -

Jurgen Desterbecq, Inge Leys en dochter Chloë Horemans openen vandaag, op woensdag 29 juni, frituur Boenk Patat in de Zagerijstraat 76 in Lier.

Chris Van Rompaey

Voor het gezin uit Mortsel is het runnen van een frituur niet helemaal nieuw. “Dat klopt, want al ruim drie jaar hebben we een foodtruck, Don Patat on Wheels, waarmee we allerlei privéfeestjes van de lekkerste frieten en snacks voorzien. Zo ontstond langzaamaan onze droom om ergens een frituur te openen”, vertelt Jurgen Desterbecq

“Dat we hiervoor uiteindelijk in Lier beland zijn, danken we eigenlijk aan Dagbladhandel Celeste, hier aan de overkant. De uitbaters zijn klanten van ons, en toen we hier maanden geleden op bezoek kwamen, zagen we dit leegstaande handelspand. We zijn ervan overtuigd dat deze voormalige bakkerswinkel de ideale locatie voor een frituur is: midden in een levendige buurt met heel veel woningen.”

Chloë Horemans is vooral trots op hun Boenkburgers. “Dat zijn hamburgers van angusbeef, wat je in een frituur al niet zo vaak tegenkomt. We bakken die niet in vet, maar op een plaat. Ze zijn daardoor minder vettig, sappiger en beter van smaak. We serveren ze met onze eigen Boenksaus. Die smaakt een beetje pittig en ook wat zoet en zuur. Verder onderscheiden we ons door onze satés. Het gemarineerde vlees kopen we bij een beenhouwer en de stukjes vlees schuiven we zelf op de satéstokjes.

Frituur Boenk Patat is open van woensdag tot en met zondag van 16.30u tot en met 22u. De openingsactie loopt tot zondag 2 juli: 10% korting op alle aankopen.

www.facebook.com/boenkpatatfrituur

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio