©  BELGAIMAGE

Wapenopslag in garagebox in Deurne: veertig maanden cel voor ‘De Garnaal’

Deurne -

De rechtbank heeft Niels D.C. veroordeeld tot veertig maanden cel. In een garagebox die hij huurde op de Bisschoppenhoflaan in Deurne werd in 2019 een sportzak vol oorlogswapens aangetroffen.

Niels D.C. (32) is een van de Antwerpse criminelen die sinds het kraken van de geëncrypteerde chatdienst Sky ECC in tal van onderzoeken aangehouden werd. Hij zou op Sky onder meer de gebruikersnaam ‘De Garnaal’ gehad hebben. D.C. moest dinsdagochtend twee keer bij de Antwerpse strafrechters komen. Eerst werd een zaak ingeleid waarin hij samen met drie anderen vervolgd wordt voor het klemrijden en bedreigen van een dokwerker in Kontich. Die zal op 19 oktober behandeld worden. D.C. wordt gezien als de rechterhand van Yannick ‘Flash’ W.

Twee uur later kreeg D.C. een straf van veertig maanden omdat hij in 2019 een garagebox huurde waarin een sportzak vol oorlogswapens werd aangetroffen. Het ging om een semi-automatisch wapen en zes automatische wapens waarvan vijf kalasjnikovs. “Het gaat hier om een beroepscrimineel met zware oorlogswapens”, onderstreepte de aanklager. Hij vorderde drie jaar cel.

D.C. had het onderzoek niet afgewacht en was naar Spanje gevlucht. Nadat hij uiteindelijk gearresteerd werd ontkende hij eerst iets van de wapens te weten. Tijdens de rechtszaak zei hij dat hij een schuld moest aflossen door de garage te huren maar dat hij dacht dat het was om drugs te stockeren. De rechtbank geloofde niet veel van zijn uitleg en veroordeelde Niels D.C. tot een zwaardere straf dan gevorderd was, de beroepscrimineel kreeg veertig maanden cel en een boete van 1.600 euro.

 sare

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio