©  Dirk Kerstens

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Iedereen bestelt tegenwoordig alles online”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Kamal Sab.

“Ik werk voor de pakjesdienst UPS. Ik mag zelf kiezen of ik de pakketjes met de fiets of met het busje rondbreng. Als het mooi weer is, kies ik altijd de fiets. Dat is leuker. Zeker in het centrum van de stad is de fiets veel sneller. Je kan hier in de buurt van de Ossenmarkt eigenlijk niets doen met de auto, het is veel te druk en te gevaarlijk.”

“Op de fiets luister ik dan naar een rustig muziekje, niet te luid. Ik kies meestal voor Franstalige, Spaanse of Marokkaanse muziek. Het is ondertussen wel opletten voor de drukte, maar ik ben voorzichtig. Ik weet nu wel hoe de stad in elkaar zit en waar ik het best veilig kan fietsen. En het is gelukkig een elektrische fiets dus ik moet me niet te moe maken.”

“Iedereen bestelt tegenwoordig alles van thuis uit, online. Sinds corona is dat enorm gegroeid. Je vindt alles online dus waarom zou je het niet doen. Ik weet natuurlijk nooit wat voor pakketje ik breng. Het is ook niet aan mij om dat te checken, al ben ik soms wel nieuwsgierig.” (rvre)

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio