©  rr, bfm

Vier jaar cel voor aanslag met handgranaat in Borgerhout

De 21-jarige Mohamed A. uit Borgerhout is veroordeeld tot vier jaar cel. Volgens de rechtbank was hij betrokken bij een aanslag met een handgranaat in de Sterlingerstraat. Daarbij werd ook de garagepoort van het doelwit beklad.

Sam Reyntjens

De Sterlingerstraat in Borgerhout werd in de nacht van 25 op 26 maart 2021 opgeschrikt door een enorme knal voor de woningen van Mounir E. en zijn ouders. “Het was snel duidelijk dat het niet om vuurwerk ging, dit was een explosie waarbij oorlogsmunitie gebruikt werd”, zei Koen Vaneecke, advocaat van de familie E. Het doelwit van de aanslag was zoon Mounir, dat werd duidelijk door een boodschap die op een garagepoort was aangebracht met graffiti, “Mounir Informant” stond daar te lezen. Het doelwit hielp de politie wat later op weg naar de vermoedelijke dader, Mohamed ‘Zegel’ A. (21). Een theorie die nadien ook nog bevestigd werd door onderschepte berichten uit de criminele chatdienst Sky ECC.

LEES OOK. 4 jaar cel gevorderd tegen 21-jarige na aanslag in Borgerhout: “Mijn DNA op die granaat? Mijn kapper is naast de deur”

Toen die verhoord werd bleek hij last te hebben van gehoorschade, op de lepel van de handgranaat werd bovendien het DNA van A. aangetroffen. De jongeman zelf betwiste ook maar iets met de feiten te maken te hebben. Dat zijn DNA op de lepel zat kon volgens hem zijn omdat zijn kapper slechts even verderop gevestigd is. Een uitleg die de rechtbank niet kon overtuigen, de rechters verwezen in hun vonnis ook naar het andere bewijs. “Het gaat niet enkel om DNA, ook de gehoorschade bij meneer A., de verklaring van het slachtoffer, de berichten uit Sky ECC, … maken mee dat de feiten bewezen zijn.

‘Zegel’ moet vier jaar de gevangenis in en kreeg een boete van 2.000 euro. Aan de slachtoffers moet hij in totaal iets meer dan 5.500 euro schadevergoeding betalen.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio