Belgisch toptalent Vrenz Bleijenbergh vertrokken naar Amerika om kans te wagen in NBA Summer-League

Belgisch toptalent komt vanaf 8 juli in actie bij Phoenix Suns Vrenz Bleijenbergh is deze ochtend op het vliegtuig gestapt richting Amerika. De 21-jarige en 2m11 grote Belgian Lion neemt van 7 tot 17 juli in Las Vegas en met Phoenix Suns deel aan de NBA Summer League. “Ik probeer mijn challenge om in de NBA aan te treden de volgende weken in te vullen,” aldus het Belgisch toptalent.

Patrick Ceulemans

Vrenz Bleijenbergh was vorig seizoen enkele maanden aan de slag in de Spaanse ACB bij Real Betis en ook een maand bij Windy City Bulls (opleidingsploeg van Chicago Bulls) en in de NBA G-League. “De voorbije weken trainde ik in Antwerpen met physical-trainer Koen Embrechts en kreeg ik ook individuele trainingen van de Belgische basketballegende Willy Steveniers. Ik kreeg meer spiermassa en voel me klaar voor deze voor mij belangrijke Amerikaanse trip,” aldus de ex-speler van Telenet Giants Antwerp. De voormalige Belgische Belofte van het Jaar vloog in “first class” van Brussel naar New York en dan naar Phoenix. Phoenix Suns was de voorbije campagne de beste ploeg na de reguliere fase in de NBA.

“Van 3 tot 6 juli staan drie trainingsdagen in Phoenix Suns op het programma. Dan reizen we met het team af naar Las Vegas voor de traditionele NBA Summer League. Het programma is al gekend. Op 8 juli versus Los Angeles Lakers, op 10 juli tegen Washington Wizards, 12 juli nemen we het tegen Dallas Mavericks op en de 15de tenslotte tegen Sacramento Kings. Nadien volgen, als we ons kwalificeren uiteraard, de kwartfinale enz..”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vrenz Bleijenbergh, die vorig jaar niet werd gedraft, hoopt via de NBA Summer League een stek in meest prestigieuze competitie ter wereld te bemachtigen. “Goed presteren is de boodschap en dan hopen dat je wordt opgepikt. Een tikkeltje geluk hoort er ook bij. Ik heb echter niets te verliezen en tracht het momentum te verzilveren. Op 19 juli keer ik terug naar België en wacht ik af of er effectief opties in de NBA aan de orde zijn. Is dat niet het geval teken ik bij een Europese ploeg. Er zijn nu al contacten, maar die heb ik eventjes “on hold” gezet,” aldus nog Vrenz Bleijenbergh.

Meer basketbal

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Vastgoed

Jobs in de regio