Leden geven vertrouwen aan Daan de Veuster om CD&V Brecht naar de verkiezingen in 2024 te loodsen. 

Leden geven vertrouwen aan Daan de Veuster om CD&V Brecht naar de verkiezingen in 2024 te loodsen. © RR

Eerste schepen Daan De Veuster trekt lijst CD&V Brecht in 2024: “Hele eer, maar loodzware opdracht”

Brecht -

Met Daan De Veuster (44) is CD&V Brecht de eerste Brechtse partij die haar lijsttrekker voor de lokale verkiezingen in 2024 bekendmaakt. De leden gaven het vertrouwen aan de huidige eerste schepen. Treedt hij daarmee straks in de voetsporen van zijn broer Maarten, die burgemeester is in Schoten?

De partijleden kozen via een geheime stemming voor Daan De Veuster om de partijlijst in 2024 te trekken. Wie er verder nog op de lijst zal prijken, laat de partij nog in het midden. CD&V Brecht wil zich nu eerst focussen om met een goede ploeg de lokale verkiezingen in 2024 voor te bereiden. En met een sterk, lokaal programma op te komen.

Toekomstig lijsttrekker Daan De Veuster: “Ik ben zeer blij dat de leden me het vertrouwen hebben gegeven om de lijst te trekken in 2024. Al jaren zet ik me zeer hard in voor onze gemeente en partij. Met deze aanstelling zal ik me alleen maar nog harder inzetten.”

Hechte gemeenschap

“Het is een hele eer, maar ook een loodzware opdracht”, geeft De Veuster toe. “Naar de verkiezingen ga je natuurlijk niet alleen. De nieuwe ploeg moet een mix zijn van vernieuwing en ervaring. Het zal de sterkste ploeg zijn in onze gemeentepolitiek”, belooft de kersverse lijsttrekker.

Daarnaast wordt ook aan een sterk inhoudelijk programma gewerkt. “Onze gemeente moet een hechte gemeenschap vormen waarbinnen mensen verantwoordelijkheid opnemen. Mijn echte wens: we helpen elkaar en laten niemand in de steek. Daarom zijn verenigingen voor ons uiterst belangrijk. Daarnaast zetten we ook in op veilige buurten: een kerntaak van een gemeentebestuur. We zullen zorgen voor alle Brechtenaren nu, en ook in de toekomst. Dat wil zeggen: duurzaamheid voorop.” (ella)

Vastgoed

Jobs in de regio