©  BELGA

Vol voor groen: dit zijn de grootste concurrenten voor Wout van Aert in de strijd om de puntentrui

Mathieu van der Poel, Jasper Philipsen en Mads Pedersen hebben van de groene trui geen doel gemaakt - althans niet in het openbaar. Deze mannen spraken wel al hun groene ambitie uit.

Louis Descamps

Wout van Aert (Jumbo-Visma)

Zonder twijfel de absolute topfavoriet. In Parijs - Nice en de Dauphiné pakte hij al het groen, nu moet het belangrijkste van allemaal volgen. Met Tiesj Benoot, Christophe Laporte en Nathan Van Hooydonck is de 27-jarige Kempenaar ook nog eens uitstekend omringd.

Fabio Jakobsen (Quick-Step Alpha Vinyl)

Van Aerts grootste rivaal. De snelste man van het moment beschikt met Michael Morkov over de beste lead-out van het moment. De 25-jarige Nederlander moet Quick-Step voor het derde jaar op rij het groen bezorgen.

Peter Sagan (Total Energies)

Won de groene trui al zeven (!) keer. De Slowaak leek het winnen verleerd, tot hij in de Ronde van Zwitserland toesloeg.

 

 ©  Sirotti / Icon Sport

Michael Matthews (BikeExchange-Jayco)

Doorbrak de groene Sagan-hegemonie in 2017. De 31-jarige Australiër kan in lastige ritten punten sprokkelen, in vlakke ritten is Dylan Groenewegen de kopman en zal Bling belangrijke punten verloren zien gaan.

Sam Bennett (Bora-hansgrohe)

Won de groene trui met veel overmacht in 2020, toen nog voor Quick-Step. Bij Bora-Hansgrohe loopt het allemaal wat minder gesmeerd voor de 31-jarige Ier.

MEER OVER Tour de France

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws