©  smb

Nederlandse BMX’ers boycotten EK in Dessel: “Moeten we accepteren dat men zich niet aan de regels houdt?”

De beste BMX’ers van Nederland doen op 9 juli niet mee aan het EK in het Belgische Dessel. De Nederlandse bondscoach Martijn Jaspers ontdekte tijdens een training dat de baan niet veilig is. De Nederlandse wielerbond KNWU heeft vervolgens besloten geen BMX’ers van 15 jaar en ouder naar het EK te sturen.

Bron: belga

Het parcours is op sommige delen niet breed genoeg, kaart de KNWU aan. “In Nederland mag een nationale wedstrijd niet doorgaan als niet voldaan wordt aan de eisen, moeten we dan accepteren dat men zich op een continentaal kampioenschap niet de regels houdt? Ik wil mijn selectie niet aan dit risico blootstellen, zeker niet op enkele weken voor het wereldkampioenschap. De wisselingen in breedte zijn echt gevaarlijk.”

De KNWU heeft bij de Europese wielerbond aangeven wat er aan de baan in Dessel mankeert. “Het antwoord dat we hebben ontvangen geeft ons niet het vertrouwen dat de door ons aangegeven problemen zodanig worden opgelost dat de wedstrijden op een veilige manier op een topniveau kunnen worden verreden”, meldt Henk van Beusekom van de KNWU.

“Wij hebben onze verzekeringsmaatschappij gevraagd in hoeverre wij aansprakelijk gesteld zouden kunnen worden voor ongevallen tijdens een wedstrijd op een baan in het buitenland”, vertelt Van Beusekom. “Zij gaven ons te kennen dat wij aansprakelijk gesteld kunnen worden als wij sporters inschrijven voor een evenement waarover wij zelf twijfels hebben bij het veilig kunnen verrijden van de wedstrijd. Dit alles bij elkaar heeft ons doen besluiten om alle renners van 15 jaar en ouder van de deelnemerslijst te halen. Rijders jonger dan 15 jaar zijn wel verzekerd omdat ze lagere snelheden halen.”

Vastgoed

Jobs in de regio