©  BELGA

WIMBLEDON. Van Uytvanck sneuvelt in eerste ronde tegen Britse chouchou, tegenstander Mertens geeft op

Alison Van Uytvanck heeft de eerste ronde van Wimbledon niet overleefd. De Vlaams-Brabantse sneuvelde in de eerste ronde in twee sets tegen de Britse Emma Raducanu, het tiende reekshoofd. Elise Mertens stoot wel door naar de tweede ronde. In de derde set moest haar tegenspeelster, de Colombiaanse Camila Osorio (WTA 63), geblesseerd opgeven.

gvdl

Met twee keer 6-4 lagen er voor Van Uytvanck zeker kansen maar onze landgenote liet ze stuk voor stuk liggen. Raducanu speelde efficiënt en maakte gebruik van de kansen die Van Uytvanck haar bood. In 1u41 besliste de winnares van de US Open 2021 de wedstrijd in haar voordeel.

 

 ©  REUTERS

Mertens stoot door

Het werd zeker geen gezondheidswandeling voor Mertens die de eerste set naar twee games zag afgebroken worden door de regen. Osorio kwam beter terug uit de kleedkamer en bezorgde het 24ste reekshoofd een droge 6-1. Maar Mertens is een vechter en dat bewees ze in de tweede set door zelf met een vlotte 6-2 uit te pakken. In de derde en beslissende set blesseerde de Colombiaanse zich en kon, ondanks de zorgen van Mertens, niet meer verder spelen.

 

 ©  EPA-EFE

Vastgoed

Jobs in de regio