Het kruispunt voor de nieuwe Hoogmolenbrug. Verkeerslicht en wegmarkering stemmen niet overeen. 

Het kruispunt voor de nieuwe Hoogmolenbrug. Verkeerslicht en wegmarkering stemmen niet overeen. © RR

Verwarring op kruispunt voor nieuwe Hoogmolenbrug: verplicht naar rechts of rechtdoor?

Schoten/Wijnegem/Deurne -

Verwarring voor de gebruikers van de zopas geopende Hoogmolenbrug. Op het kruispunt in Wijnegem wijst het verkeerslicht rechtdoor, terwijl de pijl op het rijvak eronder je naar rechts stuurt.

“Die markering is nog niet volledig volgens het meest recente plan”, geeft Gilles van Goethem van het Agentschap Wegen en Verkeer toe. “Het is de bedoeling dat hier op het kruispunt met de Merksemsebaan een linksafslagstrook, een strook rechtdoor (naar de nieuwe brug) en een rechtsafslagstrook komt. Het aanpassen van de markeringen zal deze week nog gebeuren, wellicht woensdag.” Dat is dan opgehelderd. Veel chauffeurs stellen ook vast dat je op de lange helling richting nieuwe Hoogmolenbrug nu maar 30 km/u mag rijden. Ze vragen zich af of dat definitief is of voorlopig. “Dat is voorlopig omdat er nog werkzaamheden aan de gang zijn. Zo kan je beneden in Schoten nog niet rechtsaf de Metropoolstraat op, richting Antwerpen. De toegelaten snelheid zal later, als alles afgewerkt is, worden aangepast tot 50 km/u.”, aldus Schotens commissaris bevoegd voor Verkeer Joris Beckers.

Beneden aan de bochtige brughelling op grondgebied Schoten. Het rijvak om rechtsaf te slaan richting Metropoolstraat is en blijft nog een hele poos afgesloten.

Beneden aan de bochtige brughelling op grondgebied Schoten. Het rijvak om rechtsaf te slaan richting Metropoolstraat is en blijft nog een hele poos afgesloten. © JAA

Metropoolstraat afgesloten tot maart 2023

En dan zijn er nog de vele onaangenaam verraste chauffeurs die voor de nog altijd afgesloten Metropoolstraat vaststellen dat ze verplicht richting centrum Schoten worden gestuurd. Pas na een hele rit door dat centrum en de wijk Deuzeld geraken ze in de Metropoolstraat. Onder meer voor de vele bedrijven daar, zeker ook voor hun medewerkers, leveranciers en klanten, betekent dat een hele omweg.

wat zegt de Vlaamse Waterweg? “Door de verschillende werken die tegelijkertijd worden uitgevoerd op de Metropoolstraat, blijft de weg langs het kanaal tot het voorjaar van 2023 volledig afgesloten voor doorgaand verkeer. Ook de verkeerslichten op het kruispunt beneden aan de Hoogmolenbrug zijn daarom nog niet in werking”, aldus woordvoerder Liliane Stinissen. (jaa)

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio