Schattig: Limburgse wolvenwelpjes stoeien met elkaar voor de camera

Op nieuwe beelden van 17 juni hebben het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) en het Agentschap Natuur en Bos minstens zes nieuwe welpen in de Limburgse roedel geteld. Daarmee zijn er op dit moment in totaal minstens tien wolven in Limburg.

jvhBron: BELGA

LEES OOK. Beelden tonen alle leden van de Limburgse wolvenroedel

Op de beelden van 17 juni ‘s ochtends zijn drie spelende wolvenwelpen te zien. Het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) en het Agentschap Natuur en Bos beschikken ook over beelden waarop alle zes nieuwe welpen te zien zijn, maar de omgeving is er te herkenbaar, klinkt het bij INBO.

Eerder bleek op beelden van 13 en 28 april dat wolvin Noëlla had geworpen, maar het aantal nieuwe welpen was dan nog onbekend. Het gaat dus om minstens zes nieuwe welpen in Limburg. “Het zouden er meer kunnen zijn, maar niet spectaculair meer. De gemiddelde worp is zes, dus het kunnen er één of twee meer zijn”, legt INBO-woordvoerder Koen Van Muylem uit.

Naast de minstens zes nieuwe welpen zijn in Limburg nog twee jaarlingen – die ten laatste volgend jaar vertrekken – en twee ouderdieren, waarmee er in totaal minstens tien wolven in de provincie zijn.

Vastgoed

Jobs in de regio