Beryl Vervloet. 

Beryl Vervloet. © Dirk Kerstens

ALLEMAAL ANTWERPEN: “Zonder therapie zou ik niet zijn waar ik nu ben”

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Beryl Vervloet (25).

Rebecca Van Remoortere

“Ik heb vanavond examen Frans. Ik studeer Sociaal Werk, maar wilde graag Frans leren omdat je dat hier in België nodig hebt. Als ik ooit in Brussel zou willen werken, moet ik wel een woordje Frans spreken. Ik kom oorspronkelijk uit Nederland, maar hou zo van Antwerpen dat ik hier niet snel meer wil vertrekken.”

“Ik wil heel graag iets in de sociale sector gaan doen. Het is mooi om te zien hoe iedereen zich daar inzet om de samenleving een stukje beter te maken. Iedereen in mijn opleiding is ontzettend lief. We willen samen de wereld een stukje beter maken. Ik deed al vrijwilligerswerk bij een centrum voor volwassenenonderwijs om Nederlands te geven aan anderstaligen. Die mensen wilden heel graag leren, dat was mooi. Misschien wil ik zoiets wel doen in de toekomst.”

“Met het vrijwilligerswerk, mijn studie en mijn extra cursus Frans was het voor mij een intense periode. Ondertussen volg ik ook nog geregeld therapie. Dat kost ook tijd, maar dat is het me waard. Ik heb aan therapie al zoveel gehad in mijn leven. Ik zou het iedereen aanraden. Toen ik net in therapie ging, was ik daar nog niet zo open over. Nu ben ik dat wel. Het vormt een groot deel van mijn leven en moet bespreekbaar zijn. Je mentale gezondheid is net zo belangrijk als je fysieke gezondheid, daar mag geen schaamte of stigma rond hangen. Zonder therapie zou ik niet zijn waar ik nu ben. Het heeft me uit diepe en donkere gaten gesleept.”

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio