De Sterkste man van Vlaanderen komt uit Meerdonk. © TV Oost

Sascha (34) is sterkste man van Vlaanderen: “Hier heb ik jaren hard voor gewerkt”

Stekene -

Sascha Nijs (34) uit Sint-Gillis-Waas mag zich de sterkste man van Vlaanderen noemen. Zondagmiddag was hij de beste op een spektakelstuk in Stekene. “Ik had het niet verwacht, maar stiekem wel gehoopt”, zegt Sascha.

Tim Van Landeghem

Alle ingrediënten waren zondagnamiddag aanwezig om er een heus spektakelstuk van te maken. Zestien spierbundels dongen op Parking Tack in Stekene mee naar de titel van de Sterkste man van Vlaanderen. Zij kregen een aantal stevige proeven voorgeschoteld. Zo moesten zij onder meer een biervat van twintig kilogram omhoog gooien, een slee met tweehonderd kilogram verplaatsen en een oude brandweerwagen van twaalf ton twintig meter ver trekken. Dit onder het toeziend oog van jurylid en sterkste man van België Jimmy Laureys.

De titel bleef uiteindelijk in eigen streek. Sascha Nijs uit Sint-Gillis-Waas mag zich voortaan de sterkste man van Vlaanderen noemen. Op het podium werd hij vergezeld door Aryee Evans en Simon De Vogelaere. Nijs en Evans hebben zich ook ineens verzekerd van een startticket voor de Sterkste man van België, dat volgend jaar in Sint-Niklaas zal doorgaan. Daar zullen ze zich mogen meten met Laureys.

Grootmoeder

Sascha (34), die al 10 jaar actief is in de discipine, was bijzonder blij met de overwinning. “Ik had dit niet verwacht, maar stiekem wel op gehoopt”, zegt hij. “Het is een bekroning voor mijn jarenlange inzet en toewijding. Ik wil deze overwinning opdragen aan mijn grootmoeder, die recent overleden is en alles voor mij betekende. Nu gaan we ons voorbereiden op de Sterkste man van België, waar ik het mag opnemen tegen mijn mentor Jimmy.”

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Jobs in de regio