© RTV

BMX 2000 organiseert dit weekend Europees Kampioenschap op het Joël Smetscircuit

Dessel -

Alle ogen van de Europese BMX-wereld zijn komend weekend op Dessel gericht, want op het Joël Smetscircuit wordt vanaf vrijdag gestreden voor de Europese titels. Thuisclub BMX 2000 wilde dit EK in 2020 organiseren ter gelegenheid van het 20-gjarig bestaan, maar om de gekende reden werd het evenement met twee jaar uitgesteld.

Annelies Frederickx

Op het Joël Smetscircuit werd de voorbije dagen en weken naarstig gewerkt om het parcours klaar te krijgen voor de Europese kampioenschappen BMX.

“Eindelijk is het wachten voorbij en kunnen we ons EK organiseren”, haalt voorzitter Frank Smets opgelucht adem. “Hier hebben we jarenlang op gewacht. Het EK werd ons in 2018 toegewezen op het EK in Bordeaux. Dat is dus ondertussen vijf jaar geleden, want door corona werd onze wedstrijd tot twee keer toe uitgesteld. Dat was voor ons als organisatoren mentaal heel zwaar, want er leek maar geen einde te komen aan het wachten. De voorbereiding liep telkens met horten en stoten, maar nu kunnen we eindelijk een volwaardig EK organiseren zonder coronarestricties.”

BMX 2000 en voorzitter Frank Smets krijgen dit weekend de Europese top op bezoek in Dessel.

BMX 2000 en voorzitter Frank Smets krijgen dit weekend de Europese top op bezoek in Dessel. © Bert De Deken

Het belooft drie dagen lang gezellig druk te worden op en rond het Joël Smetscircuit in Brasel. “We verwachten zowat tweeduizend deelnemers uit 25 landen”, verklapt Frank Smets. “Op vrijdagavond komen de Cruisers in actie en op zaterdagvoormiddag passeren alle jeugdcategorieën de revue. Vanaf 14.30u komen de grote tenoren in actie in de Championshipklassen, namelijk de juniores, U23 en Elites.”

Tijdens deze wedstrijden komen ook de lokale rijders, zoals Elke Vanhoof, Wannes Magdelijns en Jools Melis in actie. “Op zondag rijden de BMX’ers van 17 jaar en ouder en afsluiten doen we met een team time trial, een tijdrit voor landenteams”, weet Smets. “Natuurlijk verwachten we gedurende het EK veel volk. Speciaal voor deze wedstrijd zijn er zit- en staantribunes gebouwd rond het parcours, waardoor er plaats is voor vierduizend toeschouwers. Op de Facebookpagina van BMX 2000 kan iedereen trouwens de meest recente informatie vinden over ons EK.”

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio