De scoutleiders zijn in hun nopjes met het amfitheater met vuurkorf dat de studenten bouwden. 

De scoutleiders zijn in hun nopjes met het amfitheater met vuurkorf dat de studenten bouwden. © RR

Zes studenten Thomas More bouwen amfitheater en speelterrein voor Scouting Ravels

Ravels -

De Ravelse scouts kunnen opnieuw ravotten in een speeltuin. Bovendien hebben ze voortaan de beschikking over een amfitheater met vuurkorf. Dankzij studenten van de bacheloropleiding bouw van Thomas More kunnen ze hun vijftigste verjaardag zo extra feestelijk vieren.

Wouter Adriaensen

Scouting Ravels is de grootste jeugdvereniging van Ravels. Tijdens hun zondagse activiteiten konden ze echter niet meer terecht in de speeltuin aan hun terreinen in de Ravelse Gewestbossen. De speeltoestellen werden enkele jaren geleden verwijderd omdat ze te afgeleefd waren. Bovendien voelde de jeugdvereniging al enkele jaren de behoefte aan een legale vuurplaats met een vuurkorf.

Twee jaar geleden stelde Scouting Ravels voor om de bouw van een nieuwe speeltuin en vuurplaats toe te vertrouwen aan studenten van de bacheloropleiding bouw van hogeschool Thomas More. In hun tweede jaar moeten zij een project uitwerken van idee tot realisatie. “We hebben in het verleden al beroep op hen gedaan”, vertelt burgemeester Walter Luyten (CD&V). “Zo realiseerden ze de aanleg van het speelplein Driebos, het ombouwen van een zeecontainer tot computerklas voor het Senegalese dorp Toubacouta en de herstelling van de grot bij de parochiekerk Sint-Jan Baptist.”

Amfitheater

Zes studenten bouw van Thomas More stelden hun ontwerp begin maart voor en gingen midden april aan de slag. Zes weken lang combineerden ze het werk op de werf met het volgen van les aan de hogeschool. Ondertussen staat er een amfitheater met een diameter van 6,5 meter naast de rode blok van Scouting Ravels.

“De ideale plek omdat er geen bomen gekapt hoefden te worden”, vindt de burgemeester. “Nu wordt de ruimte nuttig gebruikt als een gezellige ontmoetingsplek voor de Scoutingleden, maar ook voor de huurders van de lokalen en wandelaars.” Het amfitheater is toegankelijk voor personen met een beperking. De vuurkorf werd geplaatst in overleg met de brandweer.

Robinia

Voor de monkey bars, de tuimelbaar en het evenwichtstouw werden recent gevelde boomstammen uit Robiniahout gerecupereerd. “Dat heeft een zeer hoge weerstand tegen aantasting door insecten en houtrot”, zegt schepen voor Jeugd Patrick Van den Borne (CD&V). “Het is het meest duurzame hout dat in ons klimaat groeit.”

“Het speelterrein aan de scoutslokalen is openbaar, dus voor iedereen vrij toegankelijk”, vult burgemeester Luyten aan. “Met de zomer en de start van het kampseizoen voor de deur zullen de nieuwe speelmogelijkheden ongetwijfeld ten volle benut worden.” Het gemeentebestuur van Ravels betaalde de factuur van de werken.

www.scoutingravels.be

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio