Nu ook officieel: Hervé Matthys is achtste (!) zomeraanwinst van Beerschot

Het heeft wat langer geduurd dan gepland, maar vandaag heeft Beerschot ook de komst van Hervé Matthys afgerond. De 26-jarige verdediger komt transfervrij over van ADO Den Haag en is al de achtste zomeraanwinst van Beerschot, de zevende Belgische nieuwkomer bovendien. Dat maakt van Beerschot de productiefste club qua transfers. Matthys stond maandag al mee op het trainingsveld.

kofr

Hervé Matthys is een 26-jarige linksvoetige centrale verdediger die ook als linksachter kan depanneren. In België voetbalde hij als jeugdspeler bij Cercle Brugge, Club Brugge en Anderlecht. Bij Anderlecht tekende hij ook zijn eerste profcontract, maar hij kwam er niet verder dan één invalbeurt in de Beker van België. Matthys speelde nadien wel nog zeven wedstrijden in de Jupiler Pro League op huurbasis bij Westerlo. Op zijn 21ste trok hij naar Nederland, waar hij intussen al meer dan 100 profwedstrijden op de teller heeft staan.

Matthys komt transfervrij over van de Nederlandse tweedeklasser ADO Den Haag. Hij legde donderdag zijn medische testen en ging in principe vrijdag voorgesteld worden. Uiteindelijk werd die officiële bekendmaking uitgesteld tot maandag. Matthys trainde al meteen mee met de groep. Na Quirynen, Verlinden, Baeten, Lathouwers, Nzita en Weymans wordt Matthys de zevende Belgische nieuwkomer bij Beerschot, de achtste in totaal. De enige buitenlandse nieuwkomer tot dusver is de Nigeriaan Ibrahim Alhassan. Intussen valt in de wandelgangen te horen dat de transferhonger van Beerschot nog altijd niet gestild is. Wie de vele nieuwkomers een eerste keer in actie wil zien, moet woensdag naar Kontich afzakken. De Mannekes spelen daar woensdag om 19u hun eerste oefenmatch tegen de lokale eersteprovincialer Kontich FC.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio