Halewijn De Lie, importeur Zuid-Afrikaanse wijnen, onverwacht overleden

Berendrecht -

Halewijn De Lie is dit weekend plots overleden op 58-jarige leeftijd. De Berendrechtenaar is bij velen bekend omdat hij in de regio mensen in contact bracht met de betere Zuid-Afrikaanse wijnen.

Al meer dan een kwarteeuw importeerde de wijnkenner Zuid-Afrikaanse wijnen. Hij startte een eigen zaak in Berendrecht in het boerenhuis van zijn voorvaders aan de Schouwvegersstraat. Dat pand dateert uit 1776.

Als je Halewijn heet, lijk je voorbestemd om in het wijnvak te stappen. Dat deed hij dan ook toen hij als student begon met de verkoop van Kaapse wijnen voor een Antwerpse importeur. Zijn ouders kennen veel mensen in Zuid-Afrika, er woont ook familie en dus kon hij zo heel wat contacten leggen.

Halewijn De Lie verraste de Polder toen hij ruim vijftien jaar geleden ook Zandvlietse wijn begon te verkopen. Tijdens een prospectiereis kwam hij per toeval in contact met het ‘Zandvliet Wine Estate’ in Ashton, in de Westkaap. “Ik was onmiddellijk geïmponeerd door de naam en ook door de kwaliteit. Toen ik de kans kreeg om exclusief invoerder te worden, twijfelde ik geen moment”, liet hij toen weten. Bij vele evenementen in de Polder was Halewijn De Lie trouwens ook present om zijn lekkers nog meer naam te geven. Halewijn was ook bekend als gansrijder bij De Nieuwe Gans. (evdw)

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio