Het spoorviaduct van Wolfstee is de komende zes maanden afgesloten voor alle verkeer, behalve voor treinen. 

Het spoorviaduct van Wolfstee is de komende zes maanden afgesloten voor alle verkeer, behalve voor treinen. © Hans Otten

Wolfstee half jaar afgesloten door brugwerf

Herentals -

De werf van de spoorbrug over het Albertkanaal in Herentals is een nieuwe fase ingegaan, waarbij de straat Wolfstee tussen de Lierseweg en de industriezone nog tot en met februari volgend jaar afgesloten blijft.

Goed nieuws voor het verkeer tussen Grobbendonk en Herentals dat de voorbije maand om moest rijden via de Herentalse industriezone, om vervolgens in de lange file op de Herenthoutseweg terecht te komen: de werkzaamheden aan het viaduct op de Lierseweg zijn afgelopen. Dat wil zeggen dat er weer in beide richtingen verkeer mogelijk is tussen Grobbendonk en Herentals. Het minder goede nieuws is dat de werfzone opgeschoven is naar het volgende viaduct in Wolfstee.

Ook daar moet de spoorlijn verhoogd worden om de treinen vlot over de toekomstige, hogere spoorbrug over het kanaal te loodsen. Bovendien leggen de werklieden er nieuwe fietsroutes aan die de fietsostrade Herentals-Lier moet aantakken op fietswegen in de omgeving. Dat betekent dat het viaduct in Wolfstee nog tot februari volgend jaar afgesloten blijft voor het verkeer. Het is dus niet langer mogelijk om vanaf de Lierseweg naar de industriezone te rijden. Er is een omleiding in beide richtingen via de Herenthoutseweg. Fietsers kunnen via Rietbroek omrijden. (ho)

www.vlaamsewaterweg.be/spoorbrug-herentals

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio