Amateurfotograaf Luc Blockx maakte een foto van een straatlamp in de Asselbergen in Arendonk. Dichter Saskia Keersmaekers schreef er een gedicht bij. 

Amateurfotograaf Luc Blockx maakte een foto van een straatlamp in de Asselbergen in Arendonk. Dichter Saskia Keersmaekers schreef er een gedicht bij. © EMA

Dorpsdichter maakt gedichten bij foto‘s van fotoclub en andersom

ARENDONK -

Op de parking en in de tuin van het woonzorgcentrum op de Vrijheid in Arendonk kun je nog tot eind september genieten van een bijzondere openluchttentoonstelling van foto’s en poëzie. Woord-Beeld is een gezamenlijk initiatief van de Arendonkse Fotoclub (Arfoc) en dorpsdichter Saskia Keersmaekers.

Saskia Keersmaekers leverde eerst vijf gedichten aan Arfoc, waarna de leden er een uit selecteerden en er zelf enkele bijpassende foto’s bij maakten. Het gedicht en de beelden werden daarna samengebracht op een grote banner die werd opgehangen in de tuin van het WZGA-rusthuis.  

Maar de oefening werd ook omgedraaid. Zo maakten de Arendonkse amateurfotografen op tal van plaatsen in het dorp foto’s die ze vervolgens doorstuurden naar dorpsdichter Saskia. Zij koos er negen uit en schreef er telkens een gedicht bij. Daarvan werden negen aparte panelen gemaakt. “Op elk van de negen panelen komen telkens één gedicht en één beeld samen”, zegt Luc Blockx van Arfoc.

De ingezonden foto’s werden aangeleverd door Dirk Van Nijen, Jef Van Lieshout, Luc Blockx, Mia Noyens, Michel Blockx, Nicole Wouters, Peter Stusz, Stefaan Van Gorp en Walter Van Rooy. De lay-out gebeurde in overleg met de poëet. Het initiatief kwam tot stand met steun de gemeente, de cultuurraad en de gemeentewerkers. (ema)

Alle borden en banners zijn vrij te bezichtigen op de parking en in de tuin van campus De Vrijheid van het WZGA-rusthuis. 

Alle borden en banners zijn vrij te bezichtigen op de parking en in de tuin van campus De Vrijheid van het WZGA-rusthuis. © RR

De openluchttentoonstelling ‘Woord-Beeld’ loopt nog tot einde september.

De openluchttentoonstelling ‘Woord-Beeld’ loopt nog tot einde september. © RR

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio