©  AFP

Salah Abdeslam krijgt laatste woord op proces aanslagen Parijs: “Ik ben geen moordenaar”

Hoofdverdachte Salah Abdeslam heeft nog een laatste keer gesproken op het proces rond de aanslagen in Parijs. “Ik ben geen moordenaar”, aldus Abdeslam. Woensdag wordt een uitspraak verwacht.

mtmBron: Radio France

Salah Abdeslam, de enige overlevende van het terreurcommando dat in november 2015 in Parijs meer dan 130 doden heeft gemaakt, excuseerde zich maandag nog eens aan de nabestaanden van de slachtoffers. Al verklaarde hij er wel bij dat een veroordeling voor moord “een onrecht” zou zijn.

“Ik spreek met het zwaard van de aanklager aan mijn nek”, aldus Abdeslam. “Het publiek denkt dat ik met een kalasjnikov op mensen heb geschoten, het denkt dat ik in de Bataclan mensen heb vermoord. Maar dat is niet de waarheid. Ik erken dat ik niet perfect ben, dat ik fouten heb gemaakt, maar ik ben geen moordenaar. Als je me veroordeelt voor moord, bega je een onrecht.”

Na de laatste woorden van Salah Abdeslam schorste assisenvoorzitter Jean-Louis Périès de hoorzitting en trok de jury zich terug voor beraadslaging. Woensdagnamiddag wordt het proces hervat en wordt een uitspraak verwacht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER