Dit friszuur aperitiefje met niets dan lokale ingrediënten serveer je op vijf minuten

Cocktail Maison! Deze zomer schenkt Billie een reeks cocktails met in de hoofdrol lokaal geteeld fruit en groenten − behalve de citrusvruchten. Ook de dranken waarmee we werken zijn van hier. Vandaag: de rabarabas! Onze versie van een cooler of een spritzer. De rabarber geeft dit zachtje drankje de pit die het nodig heeft.

Productie: BURP

Voor 1 persoon

5 minuten

 

Nodig

  • 15 cm stengel rabarber
  • 1 tl Tiense fijne suiker
  • 25 ml Copperhead gin
  • 50 ml rosé wijn: Merlot Rosé Kluisberg
  • een flesje Ritchie lemon limonade
  • ijsblokjes

Doen

  1. Snijd een stukje van de rabarber als roerstok. De rest snijd je in blokjes.
  2. Doe de blokjes rabarber, de suiker en de gin in een shaker. Laat een paar minuten rusten.
  3. Kneus het fruit met een cocktailstamper.
  4. Doe er het ijs en de rosé bij en shake.
  5. Zeef in een wijnglas met een ijsblokje.
  6. Leng aan met de Ritchie lemon limonade.
  7. Garneer met de roerstok van rabarber.
Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lifestyle