Greg Vanderidt afgelopen seizoen als trainer van Beerschot. Nu gaat hij de spelers van RC Mechelen de te volgen weg wijzen. 

Greg Vanderidt afgelopen seizoen als trainer van Beerschot. Nu gaat hij de spelers van RC Mechelen de te volgen weg wijzen. © BELGA

Na avontuur bij Beerschot wordt Greg Vanderidt de nieuwe coach van RC Mechelen: “Ik werkte al met 80% van de spelers”

Eén dag nadat de club het vertrek van trainer Dave De Herdt bekend had gemaakt, stelde RC Mechelen met de op 1 augustus 52 jaar wordende Greg Vanderidt al de nieuwe sportieve baas voor. Omdat de ex-trainer van onder meer Rupel Boom en Beerschot zijn eigen technische staf meebrengt, moeten ook keeperstrainer Davy Verbert en T2 Kenn Moris vertrekken.

Wat niet kan gezegd worden, is dat je een groentje in de trainerswereld bent, hé?

Greg Vanderidt:(lacht) “Neen, ik trainde in alle reeksen, behalve in vierde provinciale en Challenge Pro League (1ste klasse B, red.). Beerschot ligt nog fris in het geheugen, maar ik was bijvoorbeeld ook keeperstrainer bij Eendracht Aalst, hulptrainer in Londerzeel en in provinciale bracht ik GR Katelijne van derde naar eerste. Voor Beerschot was ik drie jaar trainer bij Rupel Boom.”

Ken je RC Mechelen eigenlijk?

“Zeker. Tachtig procent van de spelers is mij bekend door ermee gewerkt te hebben, van hen te zien spelen of er tegen gespeeld te hebben. Qua club ken ik Racing ook. Ik woon in Eppegem, op tien minuten van het stadion. De laatste jaren bekeek ik een drietal wedstrijden van Racing per seizoen. Ik ken veel volk op de club en ook veel supporters. Voor mij is Racing niet in de eerste plaats het bestuur, de spelers of de trainers, maar vooral de supporters. Als Racing vandaag nog leeft, is dat in eerste instantie aan de fans te danken. Het zijn de supporters die in moeilijke tijden bij manier van spreken dag en nacht aan de poort hebben gestaan om de club te redden.”

Was er interesse van andere clubs?

“Die was er zeker, ik heb verschillende aanbiedingen gekregen. Zelfs twee vanuit het buitenland, maar ik heb een gezin en kinderen, dat heb ik mee in overweging genomen. Ik wil opnieuw werk met het voetbal combineren. Ik heb met mijn gevoel en verstand voor Racing gekozen.”

Wat zijn de ambities?

“Iedereen moet beseffen dat het in tweede afdeling heel zwaar zal worden. Ik weet dat er verwachtingen en doelstellingen zijn, het is de bedoeling die door hard te werken te realiseren. We zullen er alles aan doen om ons doel te bereiken. Ik ga vooraf geen grote uitspraken doen. Ik verkies realiteit boven naïviteit. Weet je, ik ben nooit bang van een tegenstrever, maar je af en toe aanpassen, kan echt geen kwaad. ”

Neem je je eigen staf mee?

“Ja, zo werkt dat in het hedendaagse voetbal: je laat je omringen door mensen die je goed kent en kunt vertrouwen. Mensen met dezelfde filosofie. Ik zal een assistent-coach meenemen, een physical coach en een keeperstrainer. De namen zullen binnenkort volgen.” (gf)

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio