© Instagram

Fien Germijns volop bezig met opnames van ‘Switch’: “De eerste minuten vond ik zelf ook dat het niet klopte”

De ultieme Switch: Fien Germijns (27) is voortaan de gastvrouw van het gelijknamige populaire spelletje. Vanavond is de aftrap op televisie, maar de opnames zijn al ruim halfweg. “Mocht je een jaar geleden tegen mij hebben gezegd dat ik een tv-quiz ging presenteren had ik eens goed gelachen”, aldus Fien.

Tom Vets

Jaargang zeven van de quiz die ooit begon als opvolger van De Premiejagers. Geen Adriaan Van Den Hoof meer als host -dat verhaal is bekend en een no-go in deze babbel - maar Fien kwijt zich met verve in haar nieuwe rol.

“Dat het een leuke persoonlijke switch kan ik niet ontkennen. Ik amuseer me, maar mis de radio ontzettend hard. Dat beschouw ik als een goed teken. Het wil zeggen dat mijn werk voor de radio nog lang niet aanvoelt als een sleur”, aldus de ochtendstem van Studio Brussel.

Voor Fien blijft radio prioriteit, maar een uitstap naar televisie slaat ze niet af. “Ik wist pas vrij kort voor de opnames dat ik het ging presenteren. Het was in de periode van De dag van vandaag, de quiz met Bart Cannaerts waarin ik elke aflevering opdook, dat men me haast beschaamd opbelde dat ze me nóg iets wilden vragen. In eerste instantie werd gevraagd of ik eens wou langskomen voor een test als mogelijke Switch-presentatrice. Puur hypothetisch wou ik dat wel doen. Ik had op voorhand gezegd om er niet te veel van te verwachten. Ze wisten dat ik al moe was door die combinatie van de ochtendshow en die live quiz in de avond. Of het door de vermoeidheid kwam weet ik niet maar ik heb het wat op me laten afkomen. Ik was wat nerveus en vond het pas tegen het einde leuk. Maar toch wilden ze mij.”

Zelf kandidaat

Wie zich de BV-specials van Switch van afgelopen winter herinnert, weet dat Fien toen zelf kandidaat was. “Ik won nog geld voor het goede doel. Ik kon me geen betere voorbereiding wensen want ik weet nu perfect hoe die kandidaten zich voelen.”

Werd de tv-studio al een natuurlijke habitat? “Dat is niet het woord dat ik erop zou plakken, maar ik zit er wel zo vaak dat ik binnenkort vrees huur te moeten betalen. (lacht) Laten we het er voorlopig op houden dat het een leuk plekje is om te vertoeven.”

De opnames zijn bezig. “We nemen vijf afleveringen op een dag op. We hebben al zes opnamedagen achter de rug en ik merk iedere keer dat ik breek bij de derde aflevering. Ik weet niet hoe het komt maar telkens op dat moment begin ik krampen te krijgen en voel ik de vermoeidheid opduiken. Daarna gaat het weer beter. Dus als je me een dipje ziet krijgen weet je dat dit de derde opname van de dag was.” (lacht)

Kreeg Fien op haar eerste draaidag een eersteschooldaggevoel? “Het eerste ogenblik om op dat plekje van de presentator te staan voelde gek aan. Maar er was geen tijd om dat raar te vinden. Ik snap wel dat het voor de kijkers even wennen is. Ik zag de gemonteerde proefaflevering en in de eerste tien minuten vond ik zelf dat het niet klopte. Gewoon omdat er een andere presentator was. Maar die gedachte was na een kwartier weg.”

Snel gegaan

Nog niet zo lang geleden werd Fien gelanceerd als nieuwe ochtendstem bij Studio Brussel, en nu maakt ze in snel tempo furore op het scherm. “Mocht je een jaar geleden hebben gezegd dat ik een tv-quiz ging presenteren had ik goed gelachen. Dit is zo snel gegaan! Televisie is anders dan radio, maar ik vertolk wel dezelfde rol. Ik babbel graag met mensen en daarvoor is ook in Switch voldoende ruimte. Vroeger vond ik het confronterend om mezelf te zien, maar alles went. Op de duur besef je dat het ook maar een job is, en dan is het makkelijker om naar jezelf te kijken.”

De opnames zijn bijna ingeblikt. “Ik kijk uit naar september om er weer voor een langere periode in te vliegen bij Studio Brussel. Radio maken blijft mijn eerste liefde. Momenteel moet ik ‘s ochtends niet presenteren. Nu ik als luisteraar mag afstemmen op Studio Brussel besef ik weer hoe tof het is om dat te doen. De afgelopen periode was druk en dat voel ik aan mijn lichaam. Maar dan denk ik eraan dat de vakantie eraan komt en dat is een reden om het nog eventjes vol te houden. Ik ga enkele festivalletjes doen en daarna genieten van een lang verlof tot half augustus.”

 

Switch, Een, ma-vr om 20.45u

Vastgoed

Jobs in de regio