©  BELGA

Geen brons voor Belgian Lions op WK 3x3: Frankrijk is ondanks spelerstekort te sterk in absolute thriller

De Belgian Lions zijn er niet in geslaagd om een medaille te pakken op het WK 3x3 basketbal in Antwerpen. De Belgen verloren na een razend spannende overtime met 17-18 van Frankrijk, dat nochtans met een speler minder aantrad. Onze Lions eindigen zo net als op de Olympische Spelen vorig jaar op de meest ondankbare plaats: vierde.

Sam Varewyck

Op de Olympische Spelen van Tokio vielen de Belgen al nipt naast het podium, en ook zondag op het WK 3x3 grepen de Belgian Lions naast het brons. In de “kleine finale” dwongen Thibaut Vervoort, Nick Celis, Maxime Depuydt en Bryan De Valck nog een overtime af. De Servische referee Jasmina Juras had net voordien een belangrijke éénpunter van Maxime Depuydt na een na een aanvallende fout nog afgekeurd. Het was kort nadien Thibaut Vervoort die at the buzzer voor de 16-16 tussenstand zorgde. In een heuse thriller was het Frankrijk dat in de verlenging uiteindelijk met 18-17 zegevierde.

Enorme teleurstelling

De teleurstelling was na afloop natuurlijk immens bij de Lions. “Dit is een gemiste kans. Weer vierde? Op de Olympische Spelen waren we leeg gespeeld. Nu niet, we hadden moeten winnen”, zei Nick Celis. “Het was een unieke kans. Die verlenging was echt op leven en dood. Jammer dat we zo verslagen worden. Ik denk dat we voor een iets makkelijkere score hadden moeten gaan. Hoe vaak heb je dit, en dan ook nog eens hier… dit is een enorme, enorme teleurstelling. Het was een waanzinnige week, jammer dat we dat niet kunnen afsluiten met een hoogtepunt. Ik ben bijna aan het einde van mijn carrière, dat gaat voor de rest van mijn leven spelen.”

“Vermoeidheid of stress? Ik weet het niet. Ik weet wel dat we dit snel moeten uitzoeken. Het was een geweldige week en het publiek was fantastisch. We moeten nu wel de volgende stap zetten. Ons focussen met Team Antwerp op de World Tour en dan met de 3x3 Lions over twee maanden (9 en 11 september) op het EK in het Oostenrijkse Graz”, aldus een zwaar ontgoochelde Thibaut Vervoort.

LIVESTREAM. Volg hier het WK 3x3 basketbal in Antwerpen op de voet!

 ©  BELGA

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal