Korfbalclub Vobako in Lichtaart beschikt nu ook over een eigen strand met twee beachkorfbalvelden. 

Korfbalclub Vobako in Lichtaart beschikt nu ook over een eigen strand met twee beachkorfbalvelden. © RR

Vobako speelt eerste beachkorfbalvelden van Kempen in: “Beachkorfbal is opkomende tak”

Lichtaart -

Korfbalclub Vobako uit Lichtaart (Kasterlee) heeft zondag als eerste club in de Kempen twee beachkorfbalvelden in gebruik genomen. Met deze nieuwe velden kan de grootste korfbalclub van het land gewoon doorspelen na een regulier seizoen. “Onze spelers kunnen bij onze club alle korfbaldisciplines beoefenen”, zegt Bart Van Ossel van Vobako.

Bart Van den Langenbergh

Beachvolleybal is al wel langer ingeburgerd, maar voor beachkorfbal waren er nog geen terreinen in de Kempen. Vobako uit Lichtaart, met ongeveer vijfhonderd leden de grootste korfbalclub van het land, bracht daar verandering in. De club nam zondag hun twee nagelnieuwe beachkorfbalvelden van telkens tien bij twintig meter aan het sportcentrum in de Molenstraat in gebruik. In 2017 speelden de korfballers aan het sportcentrum al twee gloednieuwe kunstgrasvelden in. Vlak naast die kunstgrasvelden bij het clublokaal prijkt nu ook Vobako Beach, met twee hagelwitte zandvelden. De spelers moeten niet meer uitwijken naar het Zilvermeer in Mol of naar het strand in Blankenberge en kunnen in hun eigen club voortaan beachen.

“Beachkorfbal is een opkomende tak binnen het korfbal, dat momenteel al bestaat uit een veld- en zaaldiscipline”, zegt Bart Van Ossel van korfbalclub Vobako. “Beachkorfbal gaat hopelijk op termijn deel uitmaken van het olympisch programma omdat dit voor de buitenwereld veel toegankelijker is. Daarom is het belangrijk dat we onze jeugdleden laten kennismaken met deze nieuwe tak. Wie weet kweken we zo talenten die de nationale ploeg vullen op internationale toernooien. Onze spelers kunnen nu bij onze club alle verschillende korfbaldisciplines beoefenen.”

Cocktailkermis

De club kon voor deze nieuwe investeringen rekenen op een projectsubsidie van de gemeente en deed ook een beroep op enkele gulle sponsors en op eigen middelen voor de nieuwe velden.

Korfbalclub Vobako in Lichtaart beschikt nu ook over een eigen strand met twee beachkorfbalvelden. 

Korfbalclub Vobako in Lichtaart beschikt nu ook over een eigen strand met twee beachkorfbalvelden. © RR

“De beachkorfbalterreinen vormen ook een mooie afwisseling tijdens de zomermaanden, want wie denkt aan de zomer, denkt ook aan zon en strand. En dit kunnen we nu aanbieden in onze groene omgeving”, legt Bart Van Ossel uit. “De velden kunnen ook gebruikt worden om bijvoorbeeld te beachvolleyballen. Een cocktailkermis met bijhorend volleybaltoernooi kan in de zomer ook op deze velden plaatsvinden. Het voordeel is dat er geen tijdelijk strand meer moet aangelegd worden, maar dat dit nu steeds beschikbaar is.”

Walter Van Baelen (CD&V), schepen van Sport in Kasterlee, probeerde bij de opening zondag de eerste korf te maken op de beachkorfbalvelden van Vobako in Lichtaart. 

Walter Van Baelen (CD&V), schepen van Sport in Kasterlee, probeerde bij de opening zondag de eerste korf te maken op de beachkorfbalvelden van Vobako in Lichtaart. © RR

Beachkorfbal wordt gespeeld tussen twee teams van telkens vier personen, twee heren en twee dames. Er staan twee korven op het veld, er mag onbeperkt worden gewisseld en de wedstrijdduur is beperkt tot twee keer zes minuten, door het intensieve karakter van de discipline.

Korfbalclub Limes in Loenhout (Wuustwezel) neemt eerstdaags ook een beachkorfbalterrein in gebruik.

www.vobako.be

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio