© RR

Advocaat na aanhouding verdachte dodelijke gijzeling in Merksplas: “Hij is enorm aangedaan van wat er is gebeurd”

Merksplas, Turnhout -

De onderzoeksrechter in Turnhout heeft Peter V.H., de verdachte van de dodelijke gijzeling in Merksplas, zondag aangehouden. “Hij is enorm onder de indruk van wat er gebeurd is”, zegt zijn advocaat, meester Sven de Potter.

Bart Van den Langenbergh

LEES OOK. Ondanks contactverbod toch gezinsdrama met dodelijke afloop in Merksplas: verdachte aangehouden

De speurders reden zondag omstreeks 16u met Peter V.H. in een geblindeerde auto het gerechtsgebouw van Turnhout binnen. Daar werd hij bijna twee uur lang verhoord door de onderzoeksrechter.

De speurders reden Peter V.H. zondag in een geblindeerde auto het gerechtsgebouw van Turnhout binnen.

De speurders reden Peter V.H. zondag in een geblindeerde auto het gerechtsgebouw van Turnhout binnen. ©  Bert De Deken

Hij is na dat verhoor onder aanhoudingsmandaat geplaatst op verdenking van moord, poging moord en wederrechtelijke vrijheidsberoving. Over het juiste motief en de exacte omstandigheden van de gijzeling waarbij de 19-jarige Jarne Pire, de zoon van zijn ex, om het leven kwam, raakte nog niet veel bekend.

“Mijn cliënt heeft bij de onderzoeksrechter een verklaring afgelegd, waar ik niet verder kan op ingaan. Dat maakt deel uit van het geheim van het onderzoek”, vertelde zijn raadsman, meester Sven de Potter, na afloop.

Links: Peter V.H. Rechts: slachtoffer Jarne. 

Links: Peter V.H. Rechts: slachtoffer Jarne. 

“Hij is in ieder geval onder de indruk en enorm aangedaan van wat er zaterdag gebeurd is”, zegt de advocaat. “De precieze omstandigheden maken deel uit van het verdere onderzoek. Te gepasten tijde zal de context wel duidelijk worden.”

Peter V.H. was geen onbekende voor het gerecht, onder meer vanwege intrafamiliaal geweld tegenover zijn ex, maar zijn advocaat was zelf nog niet op de hoogte van de juiste inhoud van die dossiers. De verdachte verschijnt op vrijdag 1 juli voor de raadkamer in Turnhout. Die buigt zich dan over zijn verdere aanhouding.

Sven de Potter, de advocaat van Peter V.H.

Sven de Potter, de advocaat van Peter V.H. © Bert De Deken

LEES OOK. Buren zwaar onder de indruk van dodelijke gijzeling in Merksplas: “Buurvrouw was heel bang van haar ex”

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio