Het nieuwe gebouw Buitenhof in de Leopoldstraat. 

Het nieuwe gebouw Buitenhof in de Leopoldstraat. © rr

Dertien nieuwe assistentiewoningen en kantoorruimte in Buitenhof

Merksplas -

Op de vroegere site van het parochiehuis in de Leopoldstraat in Merksplas zijn de bouwwerken afgerond. Het nieuwe gebouw met de naam Buitenhof is zondag geopend.

De gelijkvloerse verdieping van het Buitenhof wordt binnenkort de nieuwe kantoorruimte van het Merksplasse energiebedrijf Ebem. Op de verdiepingen zijn dertien assistentiewoningen gemaakt. “Deze vorm van zorg en huisvesting ontbrak nog in onze gemeente”, zegt burgemeester Frank Wilrycx (Leefbaar Merksplas). “Naast onze seniorenwoningen en het nabijgelegen woonzorgcentrum Binnenhof vormen deze assistentiewoningen een mooi sluitstuk van het huisvestingsbeleid voor onze senioren.” Er zijn nog enkele woningen beschikbaar in het nieuwe gebouw. Wie interesse heeft, kan een afspraak maken bij het Sociaal Huis van Merksplas.

Naast Buitenhof komen er 51 extra parkeerplaatsen voor auto’s vlak bij de scholen, gemeentelijke diensten en lokale handelaars. Op de openbare plaatsen kun je je auto gratis parkeren. Er worden ook nog zes parkeerplaatsen voorzien met een oplaadpunt voor elektrische auto’s. (ram)

sociaalhuis@merksplas.be

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio